One su obeležile sportsku sezonu: Nata, Neda i Ana, tri opovačke gracije

One su obeležile sportsku sezonu: Nata, Neda i Ana, tri opovačke gracije

Nata, Neda i Ana, tri opovačke gracije

OPOVO, 9. jun 2022 – Često je ženski sport potcenjen, međutim, neke od najlepših strana opovačkog sporta „napisale“ su upravo žene. Bilo je u našoj opštini u prošlosti izuzetno uspešnih ženskih sportista u košarci, atletici, rukometu i borilačkim sportovima, koje su osvajale medalje i nastupale za velike klubove. Tako su i ovu sezonu 2021/22 obeležile tri devojke iz Opova, tri gracije pred kojima su velike sportske karijere.

NATALIJA DROBNJAK

Da vrhunski sport i uspešno studiranje mogu zajedno pokazala nam je dvadesetdvogodišnja Natalija Drobnjak koja je odličan student Pravnog fakulteta, uspešno se bavi fudbalom, a od skoro je i reprezetativka seniorske A selekcije u futsalu.

Glas Opova Nataliju prati od njenih pionirskih dana kada je pokazala veliki talenat trenirajući u fudbalskoj akademiji „Stenli“. Već kao srednjoškolka prelazi u subotički Spartak i vrlo brzo dobija poziv od selektora i nastupa za omladinsku reprezentaciju Srbije na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nažalost, doživela je ozbiljnu povredu zbog koje je jedno vreme pauzirala ali se nakon oporavka ponovo vratila na teren. Natalija prvo prelazi u ŽFK Kanjiža, a zatim u TSC iz Sente gde uspešno igra na terenima Super lige Srbije.

Natalija je polovinom maja ove godine nastupala za futsal reprezentaciju Srbije na kvalifikacionom UEFA turniru za Evropsko prvenstvo na kojem su pored naše reprezentacije učestvovale Holandija, Letonija i Severna Irska.

NEDA KUKIĆ

Osamnaestogodišnja Neda Kukić je još jedan biser opovačke košarke čiji je talenat ove sezone došao do punog izražaja. Neda je pre tri godine prešla iz matičnog Agros Basketa u beogradski Radivoj Korać gde je uspešno nastupala za kadetsku, a zatim i juniorsku selekciju.

Prilika koja joj se ukazala ove sezone iskoristila je maksimalno. Neda je kao juniorka prekomandovana u prvi tim i vrlo brzo postala nezamenljiva u prvoj petorci.

Ovo su samo neki od natpisa u sportskoj štampi:

Neda Kukić je sa 15 poena (5 skokova) bila najefikasnija u pobedničkom timu. (Proleter – Radivoj Korać)

U ekipi Radivoj Koraća najefikasnija je bila Neda Kukić sa 14 poena i 6 skokova (Radivoj Korać – Ras)

Domaćin se trojkom Nede Kukić na 46 sekundi pre kraja utakmice odlepio na nedostižnih „plus šest“ (78:72) i time prelomio meč u svoju korist (Radivoj Korać – Radnički KG)

ANA JOVANOV

Još jedna košarkašica iz Opova kojoj se predviđa uspešna sportska karijera. Uvek je teško promeniti sredinu i preći iz malog u veliki klub ali za Anu to nije bio problem. Ana je na sebe skrenula pažnju već u pionirskom uzrastu u svom matičnom klubu Agros Basketu gde je redovno dobijala pozive na treninge nacionalne pionirske reprezentacije.

Po završetku osnovne škole, u septembru prošle godine upisuje Sportsku gimnaziju u Beogradu i prelazi u redove Crvene Zvezde gde nastupa za kadetsku selekciju. Dobre igre i talenat koji su treneri Crvene Zvezde prepoznali, otvaraju joj vrata i juniorske selekcije tima  sa Malog Kalemegdana. Na taj način Ana Jovanov je ove sezone osvojila dve zlatne medalje na prvenstvima Srbije. Jednu sa njenom kadetskom ekipom, a drugu sa starijim juniorskim timom.

Naravno, Ana je dobila poziv selektora i uskoro ide na pripreme kadetske reprezentacije Srbije.

RRA Južni Banat: Satelitom na curenja vode – spremno 10 miliona dinara

RRA Južni Banat: Satelitom na curenja vode – spremno 10 miliona dinara

Satelitom na curenja vode – spremno 10 miliona dinara

OPOVO, 9. jun 2022 – Regionalna razvojna agencija Južni Banat ponudila je do 10 miliona dinara za “satelitski monitoring i otkrivanje curenja vode i mikrolokacija terenskih gubitaka na mreži vodosnabdevanja”.

 Posao pokriva teritorije Grada Vršca, te opština Alibunar, Bela Crkva, Plandište, i Opovo. A ne odnosi se na teritorije Grada Pančeva, opština Kovin i Kovačica.

Usluga koja se kupuje je iz delatnosti “satelita za posmatranje”. Prijave odnosno ponude za ovaj posao podnose se do 27. juna, tačno u podne, kada će biti i otvorene.

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Pritvor zbog nasilja u porodici

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Pritvor zbog nasilja u porodici

Pritvor zbog nasilja u porodici
Pančevo, 09. jun  2022.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su Ž. M. (1978) iz okoline Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.
On se sumnjiči da je, juče, psihički i fizički maltretirao svoju četrdesetdvogodišnju suprugu i naneo joj teške telesne povrede.
Žena je, nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici Pančevo, smeštena u sigurnu kuću.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

Vremenske prilike: Upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima

Vremenske prilike: Upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima

Upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima
Srbija, 09.jun 2022
Pljuskovi i grmljavine koji se ocekuju danas i sutra (09. i 10. juna 2022.) lokalno ce biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme. U petak i subotu (10. i 11. juna 2022.) padavine će se intenzivirati, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, a lokalno i više.