1

Sačuvajte vaše uspomene: PRESNIMAVANJE VHS, 8 I Hi8 KASETA NA DVD ILI FLEŠ MEMORIJU

PRESNIMAVANJE VHS, 8 I Hi8 KASETA NA DVD ILI FLEŠ MEMORIJU                    

PRESNIMAVANJE SA VHS, 8 I Hi8 KASETA NA USB ILI DVD

Sigurno imate gomilu video kaseta i mnoštvo snimaka koje biste želeli da sačuvate. Sama po sebi magnetna traka na kojoj je snimljeni materijal nije pouzdana i vrlo je moguće da snimke sa nje nećete moći više da gledate zbog starosti i nepostojanosti materijala na kojem se snimak nalazi.

POZOVITE NAS DA SE DOGOVORIMO:

Mob:   063 1060 433

TRI RAZLOGA ZAŠTO JE DOŠLO KRAJNJE VREME ZA PRESNIMAVANJE…

1. Kasete koriste magnetni zapis koji se vremenom gubi. Česta promena klimatskih uslova može ubrzati ovaj proces. Ne postoji određeno pravilo posle koliko godina se snimci sa kaseta gube, jer to zavisi od kvaliteta same kasete, kao i mesta na kojem se čuva kaseta (da li zaštićena od vlage i direktne svetlosti).
2. DVD/CD možete svakodnevno gledati na vašem računaru, kućnom bioskopu, možete ga prekopirati na računar, gledati na tabletu, snimak okačiti na youtube…
3. Jednostavno možete prekopirati DVD/CD, napraviti rezervnu kopiju, pokloniti nekom kopiju, kopirati na računar…

ZASTARELI MEDIJI
Sećanja imaju kratak vek ukoliko ih čuvate na nekom prevaziđenom mediju, kao što je na primer Video Home System, odnosno VHS. Kasete nisu ni predviđene da traju kao prosečni životni vek, već relativno malo vremena, onoliko koliko treba krhkoj magnetnoj traci da izdrži dok ne propadne. Ukoliko ste i pored toga uspeli da do sada sačuvate neki kućni video, omiljenu seriju ili utakmicu na VHS-u ili sličnom mediju, sva je prilika da ćete moći da ih spasite pre neminovne degradacije.

POVOLJNE CENE, ZA VIŠE KOMADA, POPUST

POZOVITE NAS DA SE DOGOVORIMO:

Mob:   063 1060 433

Hi8 8mm videocassetteKreativni klub ONB Opovo: Održana 14. kreativna radionica

Održana 14. kreativna radionica

OPOVO, 11. jun 2022 – U okviru projekta Kreativni klub u prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održana je 14. kreativna radionica koju je vodila primenjeni dizajner Jovana Ugrinov.

U pitanju je nastavak prethodne radionice za decu sa temom keramika / glinamol.

Naredne subote nova kreativna radionica na temu slikanja lepkom, a radioničar će biti Olga Reljić.