Kik boks: Takmičari sefkerinskog Dragona otputovali u Češku

Kik boks: Takmičari sefkerinskog Dragona otputovali u Češku

Takmičari sefkerinskog Dragona otputovali u Češku

SEFKERIN, 1. decembar 2023 – U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, roditelja i trenera, danas su ispraćeni mladi takmičari Kik boks kluba „Dragon“ iz Sefkerina, koji će učestvovati na velikom međunarodnom takmičenju u glavnom gradu Češke – Pragu.

Takmičari sefkerinskog Dragona otputovali u Češku/Glas Opova

Predsednik opštine Miloš Markov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj uručili su putnicima prigodne pakete, poželeli im srećan put i puno sportskog uspeha na takmičenju.

Takmičari Dragona  će se boriti u disciplini sanda ful kontakt, a na put su otišli pioniri Filip Džakula i Andrej Mrvić, kadeti Jovan Stojanov, Sava Vojinov i Andrej Mišković, njihov trener Nikola Stankov, kao i savezni sudija iz Sefkerina Aleksandar Đurišić.

Saopštenje  PU Pančevo: Pritvoren osumnjičeni za proganjanje

Saopštenje PU Pančevo: Pritvoren osumnjičeni za proganjanje

U Pančevo, 01. decembar 2023.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu – Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal, uhapsili su E. E. (1985) iz okoline Alibunara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje.

On se sumnjiči da je proganjao tridesetsedmogodišnju ženu na taj način što je, u poslednjih mesec i po dana, na svom profilu na jednoj društvenoj mreži objavljivao njene fotografije uz komentare.

Osumnjičenom je, po ovlašćenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.


Skupština opštine Opovo: Isplata jednokratne novčane pomoći za srednjoškolce preko lokalnih samouprava

Skupština opštine Opovo: Isplata jednokratne novčane pomoći za srednjoškolce preko lokalnih samouprava

OPOVO, 1. decembar 2023 – Na 33. vanrednoj sednici Skupštine opštine Opovo bila je samo jedna tačka dnevnog reda: Donošenje Odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola sa teritorije Opštine Opovo.

Na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Vlada Republike Srbije je donela zaključak da se učenicima srednjih škola u javnoj i privatnoj svojini, koji su državljani Republike Srbije, isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći obezbeđuju se u budžetu Republike Srbije, na razdelu Ministarstva za brigu o porodici i demografijuj, koji će sredstva za ove namene preneti jedinicama lokalne samouprave , koji će vršiti isplatu novčane pomoći učenicima srednjih škola na svojoj teritoriji.

Novčana pomoć će se uplaćivati na račun otvoren kod poslovne banke: 1) jednog od roditelja maloletnog, odnosno punoletnog deteta; 2) jednog od roditelja u slučajevima kada samostalno vrši roditeljsko pravo; 3) staratelja u slučajevima kada je pravosnažnom odlukom organa starateljstva postavljen za staratelja deteta za kojeg se isplaćuje novčana pomoć; 4) hranitelja u slučajevima kada je pravosnažnom odlukom organa starateljstva zasnovano hraniteljstvo deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć; 5) punoletnog učenika ukoliko poseduje račun otvoren kod poslovne banke.

Kako je načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika rekla, ovu pomoć će na teritoriji Opštine Opovo dobiti između 350 i 400 učenika srednjih škola.

Jesen Matice srpske u Opovu: Banatska vojna krajina (1764 – 1800)

Jesen Matice srpske u Opovu: Banatska vojna krajina (1764 – 1800)

Jesen Matice srpske u Opovu: Banatska vojna krajina (1764 – 1800)

OPOVO, 30. novembar 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo održano je treće od četiri planirana predavanja u okviru projekta „Jesen Marice srpske u Opovu“.

Istoričarka dr Jelena Ilić Mandić održala je predavanje na temu „Banatska vojna krajina (1764 – 1800)“ što je bila i tema njene doktorske disertacije koja je objavljena u vidu knjige u izdanju Istorijskog instituta Beograd.

Tokom predavanja Jelena Ilić Mandić je prisutnima prezentovala istoriografski osvrt i istorijski kontekst tog perioda, teritorijalno – upravnu organizaciju, stanovništvo, državnu intervenciju u prostoru, poljoprivredu, militarizaciju i krajiško društvo.

 

Fudbal: Kadetkinje Srbije brojale do deset protiv Andore, het-trik Teodore Vasić

Fudbal: Kadetkinje Srbije brojale do deset protiv Andore, het-trik Teodore Vasić

Kadetkinje Srbije brojale do deset protiv Andore, het-trik Teodore Vasić

STARA PAZOVA, 30. novembar 2023 – Lako i ubedljivo, svakako očekivano, ženska kadetska reprezentacija Srbije (WU17) savladala je Andoru – 10:0 (4:0) u 2. kolu prvog kruga kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Naše devojke su lako izašle na kraj sa autsajderom grupe u kojoj se još nalaze Izrael i Letonija. Selektor Aleksandar Petrović iskoristio je priliku da pruži šansu većem broju igračica. U drugom meču dana Izrael je bio bolji od Letonije (2:0).

STRELCI: 1:0 Vasić 13, 2:0 Rodrigez (ag) 19, 3:0 Sinanović 34, 4:0 Vasić 35, 5:0 Kurteš 47, 6:0 Vasić 53, 7:0 Nikolić 62, 8:0 Todorović 83, 0:0 Todorović 87, 10:0 Mitić 89. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Milinić, Popov, Topalov, Popović, Jovičić, Nikolić, Kurteš, Draganić, Sinanović, Vasić, Lukić. Selektor Aleksandar Petrović

ANDORA: Visente, F. Rodrigez, Marti, Domingo, Bareiroš, Klaverol, Siviko, Gazelu, J. Rodrigez, Balester, Sančez. Selektor Luis Miguel Abrahan

Izvor: FSS