Skupština opštine Opovo: Isplata jednokratne novčane pomoći za srednjoškolce preko lokalnih samouprava

01/12/2023

OPOVO, 1. decembar 2023 – Na 33. vanrednoj sednici Skupštine opštine Opovo bila je samo jedna tačka dnevnog reda: Donošenje Odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola sa teritorije Opštine Opovo.

Na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Vlada Republike Srbije je donela zaključak da se učenicima srednjih škola u javnoj i privatnoj svojini, koji su državljani Republike Srbije, isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći obezbeđuju se u budžetu Republike Srbije, na razdelu Ministarstva za brigu o porodici i demografijuj, koji će sredstva za ove namene preneti jedinicama lokalne samouprave , koji će vršiti isplatu novčane pomoći učenicima srednjih škola na svojoj teritoriji.

Novčana pomoć će se uplaćivati na račun otvoren kod poslovne banke: 1) jednog od roditelja maloletnog, odnosno punoletnog deteta; 2) jednog od roditelja u slučajevima kada samostalno vrši roditeljsko pravo; 3) staratelja u slučajevima kada je pravosnažnom odlukom organa starateljstva postavljen za staratelja deteta za kojeg se isplaćuje novčana pomoć; 4) hranitelja u slučajevima kada je pravosnažnom odlukom organa starateljstva zasnovano hraniteljstvo deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć; 5) punoletnog učenika ukoliko poseduje račun otvoren kod poslovne banke.

Kako je načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika rekla, ovu pomoć će na teritoriji Opštine Opovo dobiti između 350 i 400 učenika srednjih škola.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije