Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede: javni konkursi za dodelu kredita poljoprivrednicima

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede: javni konkursi za dodelu kredita poljoprivrednicima

Javni konkursi za dodelu kredita poljoprivrednicima

NOVI SAD, 30. april 2022 – Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede je raspisao više javnih kokursa za dodelu kredita poljoprivrednicima. Između ostalog krediti su namenjeni za kupovinu poljoprivrednog zemljišta do 5 hekatara, zatim za izgradnju objekata i nabavke opreme za skladištenje žitarica, voća, povrća, nabavku sistema protivgradne zaštite, pčelinjih rojeva, opreme za stočarske farme, poljoprivredne mehanizacije i drugo.

Za nabavku zemljišta odobreni krediti će imati kamatnu stopu od 1%, potrebno je da vlastito učešće bude 20% a maksimalan iznos je 40.000 EUR, a isti uslovi važe i za kredite za nabavku opreme i izgradnju objeka za skladištenje. Pod tim uslovima se mogu dobiti i krediti za nabavku poljoprivredne mehanizacije, a svi raspisani konkursi su otvoreni do 31. maja 2022. godine.

Pravo konkurisanja imaju: registrovana poljoprivredna gazdinstva – pravna i fizička lica sa teritorije AP Vojvodine, u aktivnom statusu, kao i fizička lica sa prebivalištem u jedinicama lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, kao i pravna lica sa sedištem (ne organizaciona jedinica) u jedinici lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine.Krediti će se realizovati isključivo na teritoriji AP Vojvodine – navodi se u pozivu.

Tekstovi konkursa i prijave na linku: http://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/

KONKURS za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za nabavku opreme za stočarske farme u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih sistema protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2022 godini

KONKURS za dodelu kredita za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača) u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov u 2022. godini

KONKURS za dodelu kredita za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu u 2022 godini

KONKURS za dodelu kredita za kupovinu poljoprivrenog zemljišta do 5 hektara u 2022. godini

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Pronađeno oružje i droga

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Pronađeno oružje i droga

Pronađeno oružje i droga

Pančevo, 29/30 april 2022.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u više odvojenih akcija, kod tri osobe pronašli su oružje i drogu i, po nalogu nadležnih tužilaštava, protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Kriminalistička policija je, pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičenog M. Č. (1980) iz Pančeva pronašla oko 70  grama amfetamina i  oko 30 grama opojne droge heroin. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičnom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

Pretresom stana kod osumnjičenog D.L. (1968) iz okoline Kovina, policija je pronašla jednu lovačku pušku, automatsku pušku kalibra 7,62 mm, lovačku pušku sa skraćenim cevima, jedan pištolj kalibra 9 mm, jednu vazdušnu pušku i oko 50 komada municije raznog kalibra. Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu u Smederevu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u pretresu stana dvadesetogodišnjeg mladića iz okoline Pančeva pronašla jedan pištolj marke  „Zastava M-57“ i 27 komada municije. Protiv  osumnjičenog će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Vremenske prilike: Danas promenljivo oblačno, do 22 stepena

Vremenske prilike: Danas promenljivo oblačno, do 22 stepena

Vremenske prilike: Danas promenljivo oblačno, do 22 stepena

Srbija, 30. april 2022
Pre podne pretežno sunčano, popodne promenljivo oblačno. Najniža temperatura od 7 do 10, a najviša dnevna oko 21 stepen. Vetar slab i umeren istočni, uveče u skretanju na jugoistočni. U naradnih sedam dana promenljivo, toplo i nestabilno, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će sutra i početkom sledeće sedmice biti češći u južnim i zapadnim predelima zemlje. Sutra i u ponedeljak u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar.