1

Vlada Srbije : Više veleprodajne cene derivata nafte, niža akciza

Više veleprodajne cene derivata nafte, niža akciza

Beograd, 28. april 2022
Prosečna veleprodajna cena derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 biće od sutra veća za 7 dinara, odlučila je danas Vlada Srbije Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, a nove cene važiće do 31. maja.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Vlada je donela i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, kao i njenu tendeciju daljeg rasta, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.
Tužna vest iz košarke: Preminuo proslavljeni košarkaški as Zoran Sretenović

Preminuo proslavljeni košarkaški as Zoran Sretenović

BEOGRAD, 28. april 2022 – Tužna vest danas je stigla iz Beograda. U 58. godini preminuo je proslavljeni košarkaški as i reprezentativac Zoran Sretenović.

Zoran je bio gost u Barandi, na gulašijadi 2019. godine, posetio je Baranda film studio, a zatim prisutvovao na fudbalskoj utakmici koja se održala tog dana između Radničkog i starčevačkog Borca kada je zajedno sa Baranđanima zdušno navijao za domaćina.

Ovaj plejmejker je sa državnim timom osvojio zlatne medalje 1991. godine na EP u Rimu, kao i četiri godine kasnije u Atini na Evropskom prvenstvu.

Košarkaš koji su nastupao i za Crvenu zvezdu i za Partizan. Počeo je u OKK Beogradu, potom igrao u Zvezdi, a onda je otišao u Jugoplastiku sa kojom ima tri titule prvaka Evrope i četiri titule prvaka Jugoslavije.

Posle rata je igrao u Nemačkoj i Francuskoj, da bi se vratio u Srbiju gde je potpisao za Partizan, a finiš karijere je proveo u Borovici iz Rume, Crvenoj zvezdi i beogradskom Radničkom, kao i u Poljskoj.
Str Izbor: Povoljne cene i kvalitetna roba, posetite nas

Povoljne cene i kvalitetna roba, posetite nas

Samostalna trgovinska radnja IZBOR u Opovu ima u ponudi širok asortiman kvalitetne robe po povoljnim cenama.

Posebno izdvajamo kvalitetan i povoljan SREBRNI NAKIT, zatim FARBE ZA KOSU, mušku i žensku KOZMETIKU kao i POKLON SETOVE.

Radno vreme prodavnice je svakog dana, osim nedelje, od 7 do 23 sata.

Posetite nas.
Vaš STR IZBOR
Brantner otpadna privreda: Praznično radno vreme

Brantner otpadna privreda: Praznično radno vreme

OPOVO, 28. april 2022 – Povodom predstojećih prvomajskih praznika Brantner otpadna privreda obaveštava građane da neće raditi 2. i 3. maja (ponedeljak i utorak).