1

Opštinska narodna biblioteka Opovo: OTVORENE NOVE PROSTORIJE OGRANKA U SAKULAMA (VIDEO)

OTVORENE NOVE PROSTORIJE OGRANKA U SAKULAMA

Sakule, 30. oktobar 2020;

Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, mesne zajednice i učenika osnovne škole, u Sakulama su svečano otvorene nove prostorije sakulskog ogranka Opštinske narodne biblioteke Opovo.

Pre gotovo pet decenija nakon požara u domu kulture izgoreo je dobar deo tadašnje sakulske biblioteke. Meštani se još uvek dobro sećaju tog nemilog događaja kada se usled neispravnih elektroinstalacija zapalio krov zgrade, a građani pokazali veliku požrtvovanost spasavajući knjige iz plamena.

Narednih 48 godina biblioteka je bila smeštena u zgradi osnovne škole na spratu. Konačno, uz podršku lokalne samouprave sakulski ogranak je dobio namenske prostorije u objektu gde se ranije nalazila apoteka.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo još jednim infrastrukturnim projektom u oblasti kulture.

„Otvaranjem novih prostorija biblioteke u Sakulama danas zaokružujemo proces renoviranja svih prostorija Opštinske narodne biblioteke Opovo. Nakon više decenija uložili smo značajna sredstva u unapređenje kulture na teritoriji naše opštine i time pokazujemo da kultura u našoj opštini nije i neće biti na margini društvene zajednice. Izuzetno mi je drago što je ovaj projekat realizovan i što meštani Sakula imaju jednu funkcionalnu i pristupačnu biblioteku“, izjavio je Markov.

Direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić ističe da je uz podršku lokalne samouprave u poslednjih godinu dana za renoviranje prostorija uloženo 2.6 miliona dinara.

„Projekat renoviranja i adaptacije Opštinske narodne biblioteke je veoma bitan za našu ustanovu koji smo realizovali tokom 2019/2020. godine uz saradnju i veliku podršku lokalne samouprave. Takođe istakla bih da smo proširili namenu ovog objekta, renovirano je prijemno odeljenje, odeljenje za odrasle, odeljenje za decu i čitaonica, i to sve je mnogo olakšalo korisnicima boravak u biblioteci, a i samo čuvanje knjižnog fonda. Istakla bih da smo ove godine promenili prostorije biblioteke u Sakulama koja je jako dug period bila smeštena u školi, tako da se sad nalazi u novom objektu i pristupačnija je korisnicima, odnosno meštanima Sakula“, rekla je Nikolić Ralić.

Pored zahvalnosti na podršci od strane lokalne samouprave, zaposleni su se zahvalili radnicima JP „Mladost“, koji su pomogli u preseljenju.
Šah – Druga liga Srbije (grupa Vojvodina): OPOVAČKI ŠAHISTI PONOVO DO ODLIČJA

OPOVAČKI ŠAHISTI PONOVO DO ODLIČJA

Opovo, 31. oktobar 2020;

Još jedan uspeh za istoriju opovačkog sporta – opovački šahisti osvojili su pehar i bronzanu medalju na nedovno završenoj Drugoj ligi Srbije grupa Vojvodina održanoj u Bačkoj Palanci od 16. do 23. oktobra.

Evo kako je sve vidjeno iz ugla predsednika kluba i kapitena ekipe Gorana Vlajkovića:

Planovi su jedno, želje drugo, život donosi nešto sasvim treće, a ljudske mogućnosti u sportu prosto nemaju granice. Kakve rezultate sportista može dostići kada se iskreno bori i kako želja i htenje mogu pravazići i sopstvene mogućnosti pokazali su opovački šahisti !

Krenimo redom: ova „prokleta boleština“ poremetila je sve planove organizatorima drevne igre pa je tako ideja da „ove godine ne treba organizovati šahovska zbivanja i lige“ evoluirala do tvrdnje da šahovski radnici moraju organizovati sva redovna takmičenja te da se ne dozvoli Covidu – 19 da osvoji ni pola boda! Počelo se tako što se od Vlade RS zatražilo mišljenje da li da se lige organizuju, a Vlada je pitanje preusmerila istitutu za javno zdravlje „Batut“ od koga je dobijen pozitivan odgovor i precizno date mere prevencije koje se moraju poštovati po svaku cenu tokom odigravanja šahovskih turnira.

ŠK „Bata Ćosić“ pripreme za nastup na Drugoj ligi Srbije ove godine otpočeo je sa značajnim kašnjenjem, prosto nepoznanica je bila da li će se i pod kakvim uslovima odigrati liga. Naime, postojala je mogućnost da Prva liga Srbije ne bude odigrana, onda bi igranje na Drugoj ligi Srbije bilo potpuno neformalno, jer niti bi bilo ispadanja niti bi pobednik mogao ući u Prvu ligu, od čega direkno zavisi osnovni sastav ekipe. Jedna nesreća nikada ne ide sama, nevolje su se prosto ređale jedna za drugom. Finansijske poteškoće su postale nepodnošljive, sponzor nam otkazuje saradnju zbog pandemije te iako su  nam sva sredstva predvidjena budžetom bila uplaćena i imali smo ih na računu, to je pokrivalo jedva polovinu troškova. Morali smo raditi vrlo brzo, sredstva su sakupljena ali tada počinju novi problemi. Najbolji igrač iz prethodne sezone, Dušan Milojević, samo desetak dana pre turnira otkazuje učeće zbog vrlo neugodne bolesti (u momentu kada pišem ovaj tekst Dušan je nakon hirurške intervencije sasvim dobro i vraća se redovnim obavezama), a odmah potom, ostajemo i bez prve table, makedonski reprezentativac Nikola Nikolovski obaveštava nas da nije u mogućnosti da nastupi jer je na testu Covid – 19 bio pozitivan. Kako sada igrati? Sa 6 igrača bez ijedne izmene i boriti se za opstanak? Ne, s obzirom da je Šahovski savez zbog pandemije dopustio registraciju igrača do 7 dana pre početka lige odlučili smo da u preostalih 12 sati pronadjemo rešenje. Uz veliku sreću u poslednjem trenutku uspeli smo da se dogovorimo sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine, mladim internacionalnim majstorom Dejanom Marjanovićem, da nastupi ove godine za Opovo na prvoj tabli i tako zameni makedonskog internaiconalca. Eto, sada možemo krenuti na turnir, imaćemo jednu izmenu i evo sastava: internacionalni majstor Dejan Marjanović (BiH), dalje sve isto kao i prošle godine samo nedostaje Dušan Milojević iz Pančeva, dakle slede: izvanredni Mladen Milenković, takođe internacionalni majstor, iz Paraćina, Fide majstor Dragan Kosanović iz Beograda, Fide majstor Slobdan Jovanovskdi iz Pančeva  i potom stari znanci FM Dragoljub Joksimović, Živadin Mitrović i na kraju kapiten Goran Vlajković.

Postavili smo plan: obezbediti opstanak što pre, a potom igrati agresivno i ukoliko je to potrebno i riskantno kako bi se ostvario što veći broj pobeda. Upravo se to i dogodilo, prva tri meča i sve tri pobede: prvo je pobedjena Kraljica PTT Petrovaradin 3,5 : 2,5 u maratonskom i iscrpljujućem meču, potom Sremac iz Vojke 5 : 1, pa potom Senta rezultatom 3,5 : 2,5.  Eto, više nego dobro, nakon tri kola vodimo na tabeli!  Počinje i zamor, igrači traže odmor, a u četvrtom kolu sastajemo se sa uvek neugodnom ekipom Sombora. Nakon samo nekoliko minuta igre predložio sam kapitenu protivnika da sastavimo remije na svih 6 tabli, kolega Josip Dekić iz Sombora prihvata predlog i evo  traženog ali i zasluženog odmora. Opovo – Sombor 3 : 3. U narednom kolu sastali smo se sa domaćinom, ekipom Bačke Palanke. Odlučili smo da od ovog kola nastavimo sa sprovodjenjem plana, više ne možemo ispasti iz lige, sada napadamo. Nažalost, potpuno izgubljen meč domaćin preokreće u svoju koristi 3,5 : 2,5. Prvi poraz Opovčana. Domaćinu je pretila katastrofa, u jednom momentu sam video čak 5 : 1 za nas, eventualno 4,5 : 1,5  ali greške su se nizale jedna za drugom, kao na filmskoj traci. Idemo dalje! U šestom kolu sastali smo se sa nejakom ekipom Starčeva, novajlija u ligi, lagana pobeda 4 : 2 i ponovo smo u vrhu tabele. U sedmom kolu ekipa Krajina Krajišnik…vrlo neugodna, predvodjena mađarskim internacionalcem Bokros Albertom, opet se javlja umor, igrači traže pauzu, a kapiten protivnika na samom startu meča želi da sastavimo 6 remija. Nisam se dvoumio, prihvatio sam i poslao igrače na odmor.

8. kolo, meč protiv favorita, meč za našu dušu, nemamo šta da izgubimo, igramo za slavu! Igramo protiv ekipe Svetozar Gligorić iz Pančeva, koja ove godine slavi 100 godina postojanja, i na taj jubilej žili da se vrati u Prvu ligu RS iz koje je ispala prošle godine. Sastav Pančevaca za svaki respekt, samo ću reći da je na prvoj tabli izvanredni Velemajstor BiH, reprezentativac, Dalibor Stojanović. Medjutim, meč počinja za Opovčane izvanredno, dva brza remija na parve dve table, a odmah potom naš Žika Mitrović donosi nam ceo poen protiv nade pančevačkog šaha, mladog Marka Milanovića. Sada vodimo dva jedan i stojimo jako dobro na sve tri preostale table. Kada su svi već videli poraz Pančeva počinju greške u nizu, kondicja i neuigranost dolaze do izražaja, i Pančevci preokreću meč u svoju korist 4 : 2. Ovo bi bio i jedini poraz naših suparnika na celom turniru, jer na ovom nastupu Pančevci su ostvarili učinak od 100%, dakle 11 mečeva i isto toliko pobeda! Moram im čestitati zasluženi povratak u elitno društvo!

U 9. kolu nije bilo problema, ekipa Mladenova prosto se ne može merti sa Opovom, lako – 4,5 : 1,5.

Ulazimo u sam finiš turnira, dva kola pre kraja i dva izuzetno teška meča, u pretposlednjem meču silna Vojvodina Novi Sad, a u poslednjem  ekipa Bačke. Jednu ekipu moramo napasti, minimum za moguće osvajanje medalje je pobeda i remi u preostalom delu turnira. Dugo smo sedeli i dogovarali se kako da igramo. Problem je što Vojvodina u poslednjem kolu igra protiv najslabije ekipe na turniru, dakle oni su za medalju sigurni. Inače, borimo se za srebro i bronzu jer je Zlato rezervisano za Pančevo. Odluka je doneta: ponudićemo 6 remija na samo startu meča, medjutim kapiten protivnika me je preduhitrio tako da se naša želja obistinila Opovo – Novi Sad  3 : 3.

Poslednje 11. kolo, Opovo – Bačka, nama treba pobeda za bronzu dok je protivniku dovoljan i nerešen meč. E, treba odigrati kada je najvažnije! Ceo turnir u jednom meču, cela godina u jednoj partiji ! Hrabre sreća prati ! Od samog početka, bar se meni tako čini, pokazali smo mnogo više želje i borbenosti, više smo želeli pobedu, svi igrači su igrali maksimalno, cela ekipa kao jedan. Na prvoj tabli naš novajlija Dejan Marjanović crnim figurama remizira protiv mađaraskog velemajstora Zoltana Varge !  Odlično, sada smo mnogo bliže pobedi. Na trećoj tabli Dragan Kosanović remizira takođe crnim figurama sa Tiborom Jesenskim. I tada, sjani Mladen Milenković, nakon malog propusta Kristijana Tančika donosi poen za Opovo! To smo tražili, pobedu na jednoj tabli, samo nam to treba! Sada preostaje da na poslednje 3 table remiziramo i uzmemo medalju. Živadin Mitrović i Dragoljub Joksimović izvanrednom taktičkom igrom prevode svoje pozicije u totalni remi, te na kraju ostaje drama, našem Slobodanu Jovanovskim potreban je remi u topovskoj završnici sa pešakom manje. Po meni i jeste remi, teoretski remi, što naš igrač i dokazuje za tablom – osvajamo pehar i medalje!

Šta reći na kraju !? Ostavii smo ekipe i igrače sa zvučnim imenima iza sebe. Profesionalci u našoj ekipi, Dejan Marjanović i Mladen Milenković,  odgrali su profesionalno, posebno Milenković koji je kao i prošle godine odigrao na drugoj tabli bez poraza osvojivši 7,5 poena iz 10 partija! Moram naglasiti da je Dragoljub Joksimović pokazao neverovatnu borbenost i želju za pobedama što mu je i uspelo, najstariji ali i najborbeniji. Osim donetim bodovima mnogo je doprino osvajanju medalje savetima iz svog prebogatog šahovskog iskustva.

Ipak moram da izdojim Živadina Mitrovića koji je odigrao svih 11 kola, bez poraza, osvojivši čak 7,5 poena. Žika i Mladen su bili igrači koji su donosili prevagu u mečivima!

Ovogodišnji nastup na Drugoj ligi Srbije ne bi bio moguć bez svesrdne pomoći mog saborca i prijatelja Dragoljuba Joksimovića. Pomogao je na svaki način, organizaciono, igrački i finansijski. U teškim trenucima kada sam dolazio na ideju da odustanem – nije mi dozvolio, uvek je pronalazio prave reči iznalazio nove mogućnosti i ideje od kojih su mnoge i ostvarene!
Glas Opova U ime ŠK „Bata Ćosić“ zahvaljujem na pomoći od strane lokalne samouprave, posebno Igoru Vujiću, a potom i novom sponzoru ekipe „Danijeli Commerce“ DOO iz Pančeva, generalnom zastupniku Golden Rose za Srbiju, bez čije pomoći ostvarenje ovakvog rezulatata ne bi bilo moguće. Hvala!

Na kraju evo i tabele: 1. Svetozar Glogorić, Pančevo (33); 2. Vojvodina, Novi Sad (24); 3. BATA ĆOSIĆ, Opovo (21); 4. Bačka Palanka (20); 5. Bačka, Pačir (18); 6. Kraljica PTT, Petrovaradin (16); 7. Senta (15); 8. Krajina, Krajišnik (13); 9. SSK, Sombor (11); 10. Mladenovo (6); 11. Borac, Starčevo (3); 12. Sremac, Vojka (2).                                                                                                                               U Prvu Ligu RS zasluženo ide ekipa „Svetozar Gligorić“ Pančevo, dok ligu napuštaju Mladenovo, Starčevo i Vojka. (G.V.)
You Have To Watch Mariah Carey’s New Year’s Eve Nightmare in Times Square

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led to advice such as “Increase font size for large screens and reduce font size for small screens.” While a good measure does improve the reading experience, it’s only one rule for good typography. Another rule is to maintain a comfortable font size.

Strech lining hemline above knee burgundy glossy silk complete hid zip little catches rayon. Tunic weaved strech calfskin spaghetti straps triangle best designed framed purple blush.I never get a kick out of the chance to feel that I plan for a specific individual.

Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar. The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious Semikoli, but the Little Blind Text didn’t listen.

Awesome News WordPress Theme 2017

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine. I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents.

On her way she met a copy. The copy warned the Little Blind Text, that where it came from it would have been rewritten a thousand times and everything that was left from its origin would be the word “and” and the Little Blind Text should turn around and return to its own, safe country. But nothing the copy said could convince her and so it didn’t take long until a few insidious Copy Writers ambushed her, made her drunk with Longe and Parole and dragged her into their agency, where they abused her for their projects again and again. And if she hasn’t been rewritten, then they are still using her.

When The Sun Goes Down

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia.

Here’s what people wearing on The Stage

A collection of textile samples lay spread out on the table – Samsa was a travelling salesman – and above it there hung a picture that he had recently cut out of an illustrated magazine and housed in a nice, gilded frame. It showed a lady fitted out with a fur hat and fur boa who sat upright, raising a heavy fur muff that covered the whole of her lower arm towards the viewer.

Gregor then turned to look out the window at the dull weather. Drops of rain could be heard hitting the pane, which made him feel quite sad. “How about if I sleep a little bit longer and forget all this nonsense”, he thought, but that was something he was unable to do because he was used to sleeping on his right, and in his present state couldn’t get into that position. However hard he threw himself onto his right, he always rolled back to where he was.

The will to win, the desire to succeed, the urge to reach your full potential these are the keys that will unlock the door to personal excellence.

One morning, when Gregor Samsa woke from troubled dreams, he found himself transformed in his bed into a horrible vermin. He lay on his armour-like back, and if he lifted his head a little he could see his brown belly, slightly domed and divided by arches into stiff sections.

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar. The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious Semikoli, but the Little Blind Text didn’t listen.

His room, a proper human room although a little too small, lay peacefully between its four familiar walls. A collection of textile samples lay spread out on the table – Samsa was a travelling salesman – and above it there hung a picture that he had recently cut out of an illustrated magazine and housed in a nice, gilded frame.

It showed a lady fitted out with a fur hat and fur boa who sat upright, raising a heavy fur muff that covered the whole of her lower arm towards the viewer. Gregor then turned to look out the window at the dull weather. Drops of rain could be heard hitting the pane, which made him feel quite sad.
Ministarstvo za selo: MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA ZAKUP DRŽAVNE ZEMLJE BEZ NADOKNADE

MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA ZAKUP DRŽAVNE ZEMLJE BEZ NADOKNADE

Izvor: Beta , 31. Oktobar, 2020

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić danas je najavio da će mladim poljoprivrednicima u Srbiji biti obezbeđen zakup do 50 hektara neobrađenog državnog zemljišta bez nadoknade, sa jedinom obavezom da ga privedu nameni u skladu sa standardima agrarne politike.

On je za RTS naveo da u Srbiji ima 200.000 hektara neobrađene državne zemlje koja nije data u zakup.

Krkobabić je kazao da je udruživanje „jedini način slabima da se suprotstave tržišnim izazovima“, da njihov proizvod stigne na pijacu i bude naplaćen.

„Krenuli smo ozbiljno pre četiri godine u priču o zadrugarstvu, da vratimo poverenje i uspeli smo, 750 zadruga je formirano u Srbiji za nepune tri godine“, rekao je ministar.

Slovenci, kako je naveo, daju 45.000 evra podsticaja svakom mladom bračnom paru koji reši da se bavi poljoprivredom.

„Videćemo koliko ćemo mi moći da izdvojimo kao stimulativnu meru“, napomenuo je Krkobabić, navodeći i ideju da lokalne samouprave otkupe napuštene kuće koje će biti ustupljene mladim poljoprivrednicima.
Prevent point: DEZINFEKCIONI PULTOVI U SVIM JAVNIM USTANOVAMA I PREDUZEĆIMA

DEZINFEKCIONI PULTOVI U SVIM JAVNIM USTANOVAMA I PREDUZEĆIMA

Opovo, 31. oktobar 2020;

Kao prevencija u sprečavanju kovid epidemije, u organizaciji lokalne samouprave u svim javnim ustanovama i preduzećima postavljeni su dezinfekcioni pultova sa antibakterijskim gelom i slikovnim uputstvom.
Sportski vikend: FUDBAL U BARANDI I SEFKERINU

FUDBAL U BARANDI I SEFKERINU

Opovo, 30. oktobar 2020;

Ovog vikenda na programu će biti samo fudbal. Borac igra važnu utakmicu u Adorjanu sa Tisom, koja je dobrim rezultatima iznenadila ove sezone. Radnički je prošle nedelje u kombinovanom sastavu odigrao remi na gostovanju i prekinuo gubitnički niz, a već ovog vikenda ima priliku da kao domaćin u susretu sa Potporanjom zabeleži i možda bolji rezultat. Tempo i Omladinac očekuju teški mečevi u kojima su njihovi rivali apsolutni favoriti. Tempo dočekuje drugoplasirani Glogonj, dok će Opovčani u Kačarevu gostovati lideru prvenstva.

Košarkaši ovog vikenda nemaju utakmice. Seniori Opova su u 5. kolu Međuregionalne lige Sever slobodan tim, dok pionirima i mlađim pionirima kalendar takmičenja počinje tek polovinom novembra.  

Fudbal: SRPSKA LIGA VOJVODINA / 15. kolo

Adorjan, 1. novembar (nedelja) 14:00h; TISA – BORAC (Sakule)

Fudbal: PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA (PFL Pančevo) / 12. kolo

Baranda, 1. novembar (nedelja) 13:30h; RADNIČKI – POTPORANJ

Fudbal: DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD (grupa SEVER) / 10. kolo

Kačarevo, 31. oktobar (subota) 13:30h; JEDINSTVO STEVIĆ – OMLADINAC 1927 (Opovo)

Sefkerin, 1. novembar (nedelja) 13:30h; TEMPO – GLOGONJ
Kovid-19 u Opštini Opovo: DEVET AKTIVNIH SLUČAJEVA, APEL GRAĐANIMA DA SE PRIDRŽAVAJU PREVENTIVNIH MERA (VIDEO)

DEVET AKTIVNIH SLUČAJEVA, APEL GRAĐANIMA DA SE PRIDRŽAVAJU PREVENTIVNIH MERA

Opovo, 30. oktobar 2020;

Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije Opštine Opovo jedina tema je bila razmatranje i analiza trenutne epidemološke situacije. Prema poslednjem preseku na teritoriji Opštine Opovo registrovano je devet aktivnih slučajeva obolelih od koronavirusa. Predsednik opštine i štaba za vanredne situacije Miloš Markov uputio je apel građanima da se pridržavaju preventivnih mera i najavio pojačanu kontrolu u javnim zatvorenim prostorima i javnom prevozu kako bi se sprečilo širenje epidemije.

„Danas smo razmatrali broj zaraženih Kovidom-19 na teritoriji Opštine Opovo i trenutno imamo devet aktivnih slučajeva sa tendencijom rasta broja testiranih na dnevnom nivou, a to je nešto na čemu moramo posebno obratiti pažnju. Sprovodiće se kontrola ugostiteljskih objekata i prodavnica, a poseban fokus je na javnom prevozu jer neki pokazatelji govore da je veliki broj zaraženih upravo se zarazio kroz korišćenje javnog prevoza. Izuzetno je neophodno da se nose maske i u javnom prevozu i na otvorenom gde se okuplja veći broj ljudi, a posebno u zatvorenim prostorima. Ono što je ključ današnjeg sastanka jeste apel građanima da se pridržavaju mera, da poštuju mere, da koriste zaštitne maske i mi ćemo u narednom periodu, uz sve naše resurse, potruditi se da to zaista bude na terenu i da na taj način učinimo da ovaj talas prođe što bezbolnije za građane“, poručio je Markov građanima Opštine Opovo.     

Pored nošenja zaštitinih maski u zatvorenim prostorima potrebno je primenjivati socijalno distanciranje na otvorenom, takođe, preporučuje se i ne prisustvovanje na sportskim manifestacijama, odnosnu da se utakmice održavaju bez prisustva gledalaca.

Kako saznajemo kapaciteti Kovid bolnice u Pančevu su popunjeni sa 80 odsto, dok iz Doma zdravlja Opovo poručuju da su kadrovski spremni i da imaju dovoljan broj testova.
Smooth-Talking Hacker Remote-Wipes Reporter’s iPad, MacBook

Intro text we refine our methods of responsive web design, we’ve increasingly focused on measure and its relationship to how people read.

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar. The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious Semikoli, but the Little Blind Text didn’t listen.

On the topic of alignment, it should be noted that users can choose from the options of None, Left, Right, and Center. In addition, they also get the options of Thumbnail, Medium, Large & Fullsize.

And if she hasn’t been rewritten, then they are still using her. Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia.

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul

On her way she met a copy. The copy warned the Little Blind Text, that where it came from it would have been rewritten a thousand times and everything that was left from its origin would be the word “and” and the Little Blind Text should turn around and return to its own, safe country.A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine. I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents.

But nothing the copy said could convince her and so it didn’t take long until a few insidious Copy Writers ambushed her, made her drunk with Longe and Parole and dragged her into their agency, where they abused her for their projects again and again.

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.

What to do in Uluwatu Bali

Walk down the Uluwatu beach

A collection of textile samples lay spread out on the table – Samsa was a travelling salesman – and above it there hung a picture that he had recently cut out of an illustrated magazine and housed in a nice, gilded frame. It showed a lady fitted out with a fur hat and fur boa who sat upright, raising a heavy fur muff that covered the whole of her lower arm towards the viewer.

Gregor then turned to look out the window at the dull weather. Drops of rain could be heard hitting the pane, which made him feel quite sad. “How about if I sleep a little bit longer and forget all this nonsense”, he thought, but that was something he was unable to do because he was used to sleeping on his right, and in his present state couldn’t get into that position. However hard he threw himself onto his right, he always rolled back to where he was.

One morning, when Gregor Samsa woke from troubled dreams, he found himself transformed in his bed into a horrible vermin. He lay on his armour-like back, and if he lifted his head a little he could see his brown belly, slightly domed and divided by arches into stiff sections. The bedding was hardly able to cover it and seemed ready to slide off any moment. His many legs, pitifully thin compared with the size of the rest of him, waved about helplessly as he looked. “What’s happened to me? ” he thought. It wasn’t a dream.

His room, a proper human room although a little too small, lay peacefully between its four familiar walls. A collection of textile samples lay spread out on the table – Samsa was a travelling salesman – and above it there hung a picture that he had recently cut out of an illustrated magazine and housed in a nice, gilded frame.

Hidden beach paradise that Balinese would never tell you

Before you get started, please be sure to always search this Documentation, and also watch our Video Tutorials. If you have further questions beyond the scope of this Documentation, please don’t hesitate to contact us. We’ll do our very best to reply as promptly as possible.

Lonely girl waiting for a loved one on the beach

It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth. One morning, when Gregor Samsa woke from troubled dreams, he found himself transformed in his bed into a horrible vermin. He lay on his armour-like back, and if he lifted his head a little he could see his brown belly, slightly domed and divided by arches into stiff sections. The bedding was hardly able to cover it and seemed ready to slide off any moment.

It showed a lady fitted out with a fur hat and fur boa who sat upright, raising a heavy fur muff that covered the whole of her lower arm towards the viewer. Gregor then turned to look out the window at the dull weather. Drops of rain could be heard hitting the pane, which made him feel quite sad.
Galerija Jovan Popović: OTVORENA IZLOŽBA „KONSTRUKCIJE IDEJA“ (VIDEO)

OTVORENA IZLOŽBA „KONSTRUKCIJE IDEJA“

Opovo, 29. oktobar 2020;

U opovačkoj galeriji „Jovan Popović“, otvorena je nova umetnička izložba pod nazivom Konstrukcije ideja – istraživanje granica. U pitanju je izložba radova studenata prve godine Fakulteta primenjenih umetnosti na predmetu projektovanje oblika.

Autorka izložbe Marijana Paunović, docent na predmetu projektovanje oblika predstavila je postavku i njene autore.

„Izlagača ima 52 i to su radovi nastali u prethodnih pet – šest godina. Ono što je interesantno to su različite teme povezivanja geometrije i primenjene umetnosti kroz različite primene, a cilj je bio da se oni na prvoj godini upoznaju na neki način, primene geometriju i teoriju forme u svom radu“, rekla je Paunović.

Prisutnima se obratila dr Ivana Marcikić, osnivač predmeta projektovanje oblika na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, koja je pored ostalog izrazila pohvale na račun opovačke galerije. Izložba „Konstrukcije ideja“ biće otvorena za posetioce do 29. novembra.
Završna konferencija EU projekta: OKONČAN PROJEKAT „KORAK DALJE U SOCIJALNOJ INKLUZIJI ROMA U OPŠTINI OPOVO“

OKONČAN PROJEKAT „KORAK DALJE U SOCIJALNOJ INKLUZIJI ROMA U OPŠTINI OPOVO“

Opovo, 29. oktobar 2020
Projekat „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“, koji finansira Evropska unija, sufinansira AP Vojvodina, a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO), završava se 03.11.2020. nakon što je sa 12 produžen na 14 meseci trajanja zbog otežavajućih okolnosti usled pandemije COVID-19. Zbog restriktivnih mera koje se odnose na okupljanja, finalna konferencija projekta je održana u dva termina, 28. i 29.10.2020.

Prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Opovo, Miloš Markov, koji je rekao da je ovo još jedan uspešno sproveden projekat, i pored toga što su projekti za EU fondove komplikovani za realizaciju i administraciju, ali da se lokalna samouprava u saradnji sa civilnim sektorom uspešno nosi sa ovim izazovima. Takođe, podsetio je da je ovo drugi po redu realizovan EU projekat koji je bio namenjen istoj ciljnoj grupi. Predsednik je naglasio da će se nastaviti sa podsticanjem ovakavog tipa projekata, kao i da će fokus u narednima biti i na ostalim kategorijama ranjivih društvenih grupa.

Uticaj i rezultate projekta predstavila je menadžerka projekta, Ivana Obradović, ispred partnerske organizacije „Siguran život“. Ona je ukazala na konkretne rezultate poput održanog kursa kompjutera za mlade Rome, zapošljavanja romskih žena iz ranjivih kategorija, nabavke pećnice za socijalnog partnera fabriku „Piramida Experta“ i laptopa za dalji rad sa mladima, ali i na one koji će tek u narednom periodu doneti očigledniji benefit – podizanje svesti građana o suživotu u toleranciji, motivacija mladih za aktivno traženje posla i sticanje novih znanja i veština, podrška ženama da steknu nezavisiji položaj u porodici i zajednici kao i na ostale srodne teme koje su otvorene među građanima kako bi doprinele dugoročnom pozitivnom efektu u našoj sredini.

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).