Opštinska narodna biblioteka Opovo: OTVORENE NOVE PROSTORIJE OGRANKA U SAKULAMA (VIDEO)

October 31, 2020

OTVORENE NOVE PROSTORIJE OGRANKA U SAKULAMA

Sakule, 30. oktobar 2020;

Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, mesne zajednice i učenika osnovne škole, u Sakulama su svečano otvorene nove prostorije sakulskog ogranka Opštinske narodne biblioteke Opovo.

Pre gotovo pet decenija nakon požara u domu kulture izgoreo je dobar deo tadašnje sakulske biblioteke. Meštani se još uvek dobro sećaju tog nemilog događaja kada se usled neispravnih elektroinstalacija zapalio krov zgrade, a građani pokazali veliku požrtvovanost spasavajući knjige iz plamena.

Narednih 48 godina biblioteka je bila smeštena u zgradi osnovne škole na spratu. Konačno, uz podršku lokalne samouprave sakulski ogranak je dobio namenske prostorije u objektu gde se ranije nalazila apoteka.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo još jednim infrastrukturnim projektom u oblasti kulture.

„Otvaranjem novih prostorija biblioteke u Sakulama danas zaokružujemo proces renoviranja svih prostorija Opštinske narodne biblioteke Opovo. Nakon više decenija uložili smo značajna sredstva u unapređenje kulture na teritoriji naše opštine i time pokazujemo da kultura u našoj opštini nije i neće biti na margini društvene zajednice. Izuzetno mi je drago što je ovaj projekat realizovan i što meštani Sakula imaju jednu funkcionalnu i pristupačnu biblioteku“, izjavio je Markov.

Direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić ističe da je uz podršku lokalne samouprave u poslednjih godinu dana za renoviranje prostorija uloženo 2.6 miliona dinara.

„Projekat renoviranja i adaptacije Opštinske narodne biblioteke je veoma bitan za našu ustanovu koji smo realizovali tokom 2019/2020. godine uz saradnju i veliku podršku lokalne samouprave. Takođe istakla bih da smo proširili namenu ovog objekta, renovirano je prijemno odeljenje, odeljenje za odrasle, odeljenje za decu i čitaonica, i to sve je mnogo olakšalo korisnicima boravak u biblioteci, a i samo čuvanje knjižnog fonda. Istakla bih da smo ove godine promenili prostorije biblioteke u Sakulama koja je jako dug period bila smeštena u školi, tako da se sad nalazi u novom objektu i pristupačnija je korisnicima, odnosno meštanima Sakula“, rekla je Nikolić Ralić.

Pored zahvalnosti na podršci od strane lokalne samouprave, zaposleni su se zahvalili radnicima JP „Mladost“, koji su pomogli u preseljenju.

pročitajte još i

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova SEFKERIN, 24. septembar 2022 – Pred odlazak u penziju, Živu Nestorova (65) iz Sefkerina zadesila je velika nesreća. Naime, njemu je letos izgorela kuća do temelja, tako da je ostao bez krova nad glavom. Živa je navikao na...

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Suzbijanje krpelja i smrdibuba OPOVO, 23. septembar 2022 - Nekoliko godina unazad, naročito u periodu seprembar - oktobar primećen je povećan broj smrdibuba  na fasadama ali i u stambenim objektima, kada traže povoljno mesto za prezimljavanje, tako da smo bili svedoci...

najnovije

najčitanije