Zelena pijaca u Opovu: Izvršena primopredaja radova (video)

27/02/2023

Izvršena primopredaja radova 

OPOVO, 27. februar 2023 – Predsednik opštine Miloš Markov, rukovodilac Odeljenja za urbanizam Rade Cvetanović i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika danas su sa predstavnicima izvođača radova, investitora i finansijera projekta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nadzornih organa izgradnje i realizacije projekta i lokalnog komunalnog preduzeća, obišli novoizgrađenu zelenu pijacu u Opovu gde je izvršena primopredaja radova.
Rukovodilac Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović, izrazio je zadovoljstvo završetkom projekta koji je urađen po svim evropskim standardima.
„Izvršena je primopredaja radova, potisan je zapisnik o primopredaji i sledi upotrebna dozvola. Na zelenoj pijaci u Opovu nalazi se 18 otvorenih tezgi, šest lokala i četiri zatvorene tezge za pijačnu prodaju. Mi smo kao lokalna samouprava veoma zadovoljni realizacijom projekta, radovi su izvedeni kvalitetno, a komisija za tehnički pregled već je dala pozitivno mišljenje. Sama pijaca i kompletna izgradnja vršena je po evropskim standardima sa svim dokaznim analizama i atestima za svaki deo objekta koji je izgrađen“, rekao je Cvetanović za Glas Opova.

Zelena pijaca u Opovu; Foto/Glas Opova

Vesna Rakonjac iz Jedinice za implementaciju projekata, koja je angažovana od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za sprovođenje i realizaciju izgradnje zelene pijace u Opovu, smatra da će građani naše opštine ali i šire okoline imati velike benefite od izgradnje zelene pijace u Opovu.

„Mislim da je pijaca napravljena apsolutno po meri građana Opova, ima sve sadržaje koja jedna savremena pijaca u jednom ovakvom mestu treba da ima u pogledu ispravnosti, sanitarnih uslova i svih ostalih evropskih standarda. Osim otvorenog imamo i zatvoreni deo pijace sa lokalima sa mogućnošću da se u budućnosti napravi i mlečna i mesna pijaca ili bilo kakva vrsta prodaje koja zahteva zatvorene sanitarne uslove za određene vrste proizvoda. Nadam se da će ovde moći, kako građani Opova, tako i ostalih opština i okoline, da nabave domaće proizvode direktno od proizvođača na izvoru gde se ti proizvodi prave“, izjavila je Rakonjac.

Istaknuto je i uređenje prostora oko pijace gde je napravljen jedan parkić sa pratećim mobilijarom, asfaltirana je ulica i popločan parking prostor, a izgrađen je i kolektor koji će rešiti odvod atmosferskih voda.

Predsednik opštine Miloš Markov obišao završene radove na novoj pijaci; Foto/Glas Opova

„Zahvaljujem se, pre svega predstavnicima Opštine Opovo koji su nam od samog početka izašli u susret za sve što je bilo potrebno oko izgradnje ove pijace i koji su na pravi i adekvatan način pomogli realizaciji jednog ovako lepog objekta“, poručila je Rakonjac.
Akteri današnjeg događaja se slažu da će pijaca vrlo brzo dobiti i upotrebnu dozvolu i početi sa radom.


 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije