Sport i omladina: Nova ograda za rukometni teren u Opovu

Sport i omladina: Nova ograda za rukometni teren u Opovu

Nova ograda za rukometni teren u Opovu

Opovo, 3. decembar 2022
U toku su radovi na podizanju nove ograde na rukometnom terenu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu. Investitor ovog projekta je lokalna samouprava i tim povodom je radove obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz Skupštine opštine Opovo, direktorom OŠ „Dositej Obradović“ Slavišom Miškovim i Anđelom Petkovski iz Rukometnog kluba „Mladost“ Opovo.

Markov sa saradnicima obišao radove na ogradi za rukometni teren u Opovu; Foto/Glas Opova

„Mi smo pre nekoliko meseci imali radni sastanak sa predstavnicima Rukometnog kluba „Mladost“ i tom prilikom smo se dogovorili o podršci od strane lokalne samouprave, konkretno na izgradnji nove ograde oko terena po standardima koji se propisuju za ligaška takmičenja. Sada su se stvorili uslovi i ovaj mini projekat realizijemo iz naših budžetskih sredstava“, izjavio je Markov.

 

Kreativni klub ONB Opovo: Izrada novogodišnjih ukrasa u kombinovanim tehnikama

Kreativni klub ONB Opovo: Izrada novogodišnjih ukrasa u kombinovanim tehnikama

Izrada novogodišnjih ukrasa u kombinovanim tehnikama

OPOVO, 3. decembar 2022 – U Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo održana je 44 kreativna radionica za decu u okviru programa Kreativnog kluba ONB Opovo.

Kao i na prethodne dve, i na ovoj i narednim radionicama do 17. decembra, tema je izrada novogodišnjih ukrasa u kombinovanim tehnikama. Radionicu je vodila primenjena dizajnerka Olga Reljić.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: Naš je zadatak da podignemo svest celokupnog društva

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: Naš je zadatak da podignemo svest celokupnog društva

Naš je zadatak da podignemo svest celokupnog društva

Opovo, 3. Decembar 2022
Treći decembar se u svetu od 1992 godine obeležava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Povodom ovog dana oglasio se Sava Lazin predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo.

“Godinama unazad obeležavamo ovaj dan društvu prijatelja, porodica, članova drugih udruženja. Danas očekujemo goste iz Zrenjanina i trudićemo se da još jednom budemo dobri domaćini. Naše udruženje je prilično aktivno i trudimo se da budemo prisutni na svim okupljanjima uduženja osoba sa invaliditetom, kao i da budemo prisutni u društvenom životu lokalne zajednice.
Naša želja i zadatak je da se izborimo za bolje uslove svih osoba sa invaliditetom, a u saradnji sa obrazovnim ustanovama, lokalnom samoupravom i svima ostalima koji imaju želje i volje da pomognu, trudimo da podignemo svest celokupnog društva po ovom pitanju.”  izjavio je za Glas Opova predsednik udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, Sava Lazin.

Ispred lokalne samouprave  obratio se i predsednik opštine, Miloš Markov.

“Dobra saradnja između naše lokalne samouprave i UPIK Opovo traje dugo godina i trudimo se da uvek budemo tu kada je potrebno da sa našim prijateljima podelimo nove ideje i planove kako bismo unapredili uslove i olakšali svakodnevni život osobama sa invaliditetom u našoj opštini. Prethodnih godina smo uradili prilazne rampe na ustanovama, obeležili parking mesta, sve to na sugestije naših prijatelja iz Upik Opovo. Oni su dugo godina uspešni organizatori Kupa tolerancije koji se održava upravo ovde , kod nas u Opovu, koja je jedna od zaista lepih manifestacija i dobar primer inkluzije. Siguran sam da će i u budućnosti biti dobre saradnje između naše lokalne samouprave I UPIK Opovo, kojima ovom prilikom čestitam međunarodni Dan osoba sa invaliditetom.” Izjavio je predsednik opštine Miloš Markov

UPIK Opovo svake godine konkuriše na konkursima koje raspisuje opština Opovo; Foto/Glas Opova

Republički hidrometeorološki zavod: U Banatu  danas na snazi narandžasti meteo-alarm	zbog vetra

Republički hidrometeorološki zavod: U Banatu danas na snazi narandžasti meteo-alarm zbog vetra

U Banatu  danas na snazi narandžasti meteo-alarm zbog vetra
Srbija, 3. Decembar 2022
Republički hidrometeorološki zavod upozorava  da će umeren i jak vetar od večeras do ponedeljka, kao i sredinom naredne nedelje  imati olujne udare, preko 17 metara u sekundi, a na jugu Banata povremeno i orkanske jačine, preko 28 metara u sekundi.
U Banatu je danas na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.
Od danas do ponedeljka, 5. decembra i od srede, 7. do petka, 9. decembra duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, saopštio je RHMZ.