Oni su naslikali murale: ALEKSANDAR I KSENIJA, MAJSTORI ZA ZIDNO SLIKARSTVO

01/10/2016

ALEKSANDAR I KSENIJA, MAJSTORI ZA ZIDNO SLIKARSTVO
Opovo, 01. oktobar 2016;
Ovih dana se naširoko i nadugačko pisalo o renoviranom kulturnom centru u Opovu i muralima na njegovoj fasadi, a nikako da pomenemo ko je te murale naslikao. Naravno, propust ispravljamo  i u ovom tekstu ćemo vas upoznati sa autorima.
Za dva naslikana murala na fasadi kulturnog centra glavni „krivac“ je mladi umetnički tandem koji čine Aleksandar Stanojev i Ksenija Barić.
dsc_3278

Dvadesetdevetogodišnji Aleksandar Stanojev živi u Ilandži gde ima slikarski atelje. Diplomirao je primenjeno slikarstvo u Beogradu i pored slikanja u ateljeu, aktivno radi radi murale i mozaike. Bavio se pedagoškim radom kao nastavnik u osnovnoj školi i asistent na fakultetu, a trenutno je na master akademskim studijama. Njegova lepa asistetkinja Pančevka Ksenija Barić ima 23 godine i  student je treće godine likovne akademije.

Iako mlad umetnik Aleksandar iza sebe ima popriličan broj radova. Do sada je radio petnaestak mozaika, dva murala Mihajla Pupina u Pančevu, Miloša Crnjanskog u Ilandži, naslikao je fasade pančevačkih osnovnih škola Isidora Sekulić i Sveti Sava, Odeljenje dečje bolnice u Pančevu, prostorije Fakulteta za inžinjerski menadžment, kao i živopis crkve u Dolovu.

Devet dana koliko su proveli u Opovu ostavio je na njih izuzetan utisak.
dsc_3280

– Na mnogim mestima smo radili ali kao u Opovu nigde nismo tako lepo dočekani. Na relaciji sa poslodavcem, odnosno lokalnom samoupravom, sve je bilo besprekorno i imali smo do sada najbolje uslove za rad. Ono što nas je posebno impresioniralo jesu ljudi u Opovu. Gostoljubivi, druželjubivi i ovde smo stekli nove prijatelje i to iz svih generacija, rekli su nam Aleksandar i Ksenija.

Kako se u planira redizajniranje enterijerskih zidova u sali kulturnog centra vrlo je verovatno da ćemo se u budućnosti opet družiti sa Aleksandrom i Ksenijom. I da, ne morate na osnovu fotografija da pogađate, njih dvoje jesu u vezi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Narodni muzej Pančevo: Otvaranje izložbe Ivane Strugarević

Narodni muzej Pančevo: Otvaranje izložbe Ivane Strugarević

Otvaranje izložbe Ivane Strugarević PANČEVO, 7. Maj 2024 U utorak 07. maja od 19 časova, biće otvorena izložba radova umetnice Ivane Strugarević iz Beograda. Ivana Strugarević slikarka i dizajnerka iz Beograda nakon zaršene Škole za dizajn u Beogradu, diplomirala je...

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu https://youtu.be/FIc3BtQCU-o OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je...

najnovije

najčitanije