Akcija orezivanja krošnji u Sefkerinu

Akcija orezivanja krošnji u Sefkerinu

SEFKERIN, 11. jul 2024 – U Sefkerinu su danas startovali radovi na orezivanju krošnji i granja koje predstavljaju smetnju žicama na elektrovodovima. Lokalna samouprava i Mesna zajednica Sefkerin su u konsultaciji sa građanima detektovali 15 lokacija u Sefkerinu gde je potrebno orezivanje, dok je naše komunalno preduzeće kontaktiralo Elektrodistribuciju Pančevo koja sprovodi neposredne radove.

„Nakon Sefkerina, orezivanje krošnji će se raditi i u ostalim opštinskim mestima gde se trenutno detektuju krizne lokacije“, najavili su nastavak akcije opštinski odbornik Predrag Ginculj i vd direktor JP „Mladost“ Opovo Nikola Đukanović.

Čitalački klub ONB Opovo: Letnje preporuke Bakman, Vergeze, Kolgan i Ti nisi ti

Čitalački klub ONB Opovo: Letnje preporuke Bakman, Vergeze, Kolgan i Ti nisi ti

OPOVO, 11. jul 2024 – Čitalački klub Opštinske narodne biblioteke Opovo održao je još jedno lepo okupljanje. Prisutni ljubitelji književnosti su pričali o knjigama koje su poslednje čitali i o svojim utiscima. Bilo je zanimljivih preporuka i analiza. Članovima su pažnju privukli novi romani Bakmana i Vergezea koje očekujemo da uskoro budu dostupni u biblioteci. Podsetile smo se i predhodnih Bakmanovih romana koji je među korisnicima u Opovu jedan od najčitanijih pisaca.  Bilo je reči o tome kako biramo literaturu za plažu i odmor i šta bismo za čitanje na odmoru preporučile. Izdvojili su se romani Dženi Kolgan, simpatične, nežne priče pune optimizma i ljubavi, koje možete naći u našoj biblioteci.

Za preporuku, klub je ovog puta izdvojio roman Katarine Nikolić “Ti nisi ti”, toplu i emotivnu priču o jednoj mladoj devojci koja se suočava sa sobom i svetom oko sebe.