Dunav osiguranje: Brza procena štete, porodica čiji je stan izgoreo obeštećena za 48 sati

Dunav osiguranje: Brza procena štete, porodica čiji je stan izgoreo obeštećena za 48 sati

BEOGRAD, 4. jula (Tanjug) – Zahvaljujući brzoj proceni štete koju je sprovelo “Dunav osiguranje”, porodica Miščević čiji je stan potpuno uništen u požaru koji je 24. juna izbio u Ulici Maršala Tolbuhina obeštećena je za 48 sati, saopšteno je iz te kompanije. Direktor Direkcije za naknadu šteta u “Dunavu” Milorad Radić rekao je da je brza i efikasna procena i isplata naknade štete istovremeno profesionalna, kao i da je važno da ljudi shvate kako s relativno malim ulaganjima mogu da obezbede neophodna finansijska sredstva kad se neočekivano nađu u takvim situacijama. “Za stan od 50 kvadrata, kao što je ovaj koji je izgoreo, za osnovni paket osiguranja ‘čuvar kuće’, koji naša kompanija ima u svojoj ponudi, potrebno je izdvojiti oko 3.600 dinara godišnje, tj. oko 300 dinara mesečno. Tim paketom osiguranja, pored rizika od požara, pokriveni su i rizici od provalne krađe, izliva vode iz instalacija, loma instalacija u objektu, loma stakla”, rekao je Radić.

Dodao je da pored toga, kompanija “Dunav” u okviru paketa “čuvar kuća” može ugovoriti i dodatna pokrića poput osiguranja dva člana domaćinstva, osiguranja od poplava i bujica, zemljotresa, rizika iznenađenja, udara nepoznatog motornog vozila i od opšte odgovornosti. “Osiguranik može sam izabrati rizike od kojih želi da osigura stan ili kuću, kao i način plaćanja premije – na 12 mesečnih rata, kvartalno, polugodišnje ili da premiju uplati unapred za godinu dana”, rekao je Radić. Advokat porodice Miščević Branko Kolšek istakao je da će rekordno brza procena i isplata naknade štete porodici pomoći da lakše stane na noge posle ovog događaja. Dodao je da bi iznos naknade bio veći da je porodica zaključila ugovor o osiguranju sa većom premijom, kao i da bi trebalo intenzivno raditi na izgradnji kulture osiguranja, kako imovinskih, tako i ličnih poput životnog, zdravstvenog, putnog i drugih. P

ored porodice Mišćević, prijavljene su štete i u još četiri stana osigurana kod “Dunava”, zbog čega iz te kompanije apeluju na vlasnike stanova koji imaju polisu osiguranja da se što pre jave radi procene i naknade štete besplatnim pozivom kontakt centra “Dunava na broj 0800 386 286 ili putem sajta www.dunav.com. U saopštenju se dodaje da su mere predostrožnosti poput provere ispravnosti električnih uređaja i instalacija, obazrivog rukovanja zapaljivim materijalima i ugradnje detektora dima dobra investicija, ali da je je jedini lek za požar koji nismo u prilici da kontrolišemo i nadgledamo, polisa osiguranja.