Susreti generacija: Opovačka generacija ’64 obeležila 45 godina male mature

Susreti generacija: Opovačka generacija ’64 obeležila 45 godina male mature

OPOVO, 7. jul 2024 – Opovačka generacija rođena 1964. godine obeležila je 45 godina od završetka osnovne škole proslavom koja je održana 6. jula u restoranu „Boba“.

Od 63 učenika koliko ih je bilo u tri odeljenja, na proslavi je prisustvovao 31. Od nastavnika sa svojim nekadašnjim učenicima bila je Gina Jovičin, a sve su muzučki „začinili“ Opovački tamburaši.

Putevi Srbije: Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj zivot

Putevi Srbije: Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj zivot

BEOGRAD, 7. Jul 2024 – JP „Putevi Srbije“, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, sprovodi edukativnu kampanju „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“, čime želi da probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake. Kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na auto-putu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom, saopštilo je JP “Putevi Srbije”. Podseća se da u Republici Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 ljudi i da je Srbija u prethodne tri godine izgubila više od 120 lica u saobraćajnim nezgdama na auto-putevima.

Za poslednjih pet godina na auto-putevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života, navode “Putevi Srbije”.

Sunčano i sve toplije, stižu tropske noći

Sunčano i sve toplije, stižu tropske noći

SRBIJA, 7. Jul 2024
U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo. U prvom delu dana u košavskom području vetrovito. Jutarnja temperatura od 14 do 23, a najviša od 32 do 36 stepeni.
Sa Mediterana nam stiže sve topliji vazduh. Meterolozi prognoziraju da će danas najviša temperatura iznositi 36 stepeni.
Duvaće vetar uglavnom slab promenljiv, samo još u prvom delu dana dana u Banatu i donjem Podunavlju umeren do jak jugoistočni.
Jutarnja temperatura od 14 do 23, a najviša od 32 do 36 stepeni.
U Beogradu i okolini sunčano i toplo. Temperatura do 35 stepeni. Očekuju se i tropske noći.