Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći ražnjić u orient sosu

April 12, 2022


Pileći ražnjić u orient sosu

Priprema:

Pileći file iseći na kocke , naslagati na ražnjiće, začiniti i ostaviti da odstoji oko 1sat u frizideru. Povrće dinstati na maslinovom ulju oko 3 minuta, dodati malo vode i nastaviti sa dinstanjem oko 1minut, naliti pavlaku dodati pinjole, čedar i senf,potom  začiniti. Ražnjiće peći ravnomerno sa obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Na maslinovom ulju propržiti sušeni paradajz, dodati pirinač, propržiti blago začiniti. Ražnjiće servirati na prethodno oblikovan pirinač, preliti orient sosom i ukrasiti po želji.


PROČITAJTE JOŠ:


Užički uštipak

Piletina sa limunom

Paketići u dve vrste sosa


NEOPHODNE NAMIRNICE:

200g pilećeg filea
20g ljubičastog luka
80g pečuraka
50g tikvica
40g patlidžana
2dl neutralne pavlake
10g senfa
15g pinjola
50g čedar sira
30g sušenog paradajza
150g kuvanog pirinča
Maslinovo ulje
So
Biber
Kurkuma

pročitajte još i

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Način pripreme: Obariti krompir i napraviti pire. U tiganj sitno iseckati jetricu,slaninu i šampinjone.  Sve to ispržiti i začiniti, ocediti od viška masnoće. Pileći file ispeći na tiganju. Ređati u podmazani činijicu pire krompir, jetricu pa file zatim okrenuti na...

najnovije

najčitanije