Dom zdravlja Opovo: U novembru blagi porast interesovanja za prvu dozu vakcine

Dom zdravlja Opovo: U novembru blagi porast interesovanja za prvu dozu vakcine

U novembru blagi porast interesovanja za prvu dozu vakcine

OPOVO, 12. novembar 2021 – Od 1. do 12. novembra aplikovana je 91 doza prvih vakcina, i konstatujemo da je blagi porast u primo vakcinaciji, kaže se u saopštenju Doma zdravlja Opovo.

U istom periodu 586 osoba je primilo treću, buster dozu vakcine.

Građanima Opštine Opovo na raspolaganju su vakcine Sinofarm, Pfizer, Sputnik V i Moderna.

Energetska efikasnost: Nova PVC stolarija na predškolskoj ustanovi (video)

Energetska efikasnost: Nova PVC stolarija na predškolskoj ustanovi (video)

Nova PVC stolarija na predškolskoj ustanovi

OPOVO, 12. novembar 2021 – U okviru projekta poboljšanja energetske efikasnosti objekta Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu ugrađena je nova prozorska PVC stolarija. Direktorka ustanove Gordana Rajšić je predsedniku opštine Milošu Markovu prezentovala rezultate projekta koji je finansiran konkursom Ministarstva pravde i budžetom lokalne samouprave.

„Početkom godine smo aplicirali na Oportunity konkursu Ministarstva pravde za energetsko poboljšanje uslova ustanove i ta sredstva smo dobili. Međutim, kako nam ta sredstva nisu bila dovoljna za kompletnu obnovu stolarije, tako da nam je u pomoć „priskočila“ Opština Opovo sa delom sredstava tako da smo ove godine uspeli da kompletno obnovimo stolariju“, izjavila je Rajšić.

Direktorka ustanove se posebno zahvalila lokalnoj samoupravi koja je pored stolarije finansijski podržala i nabavku mašina za pranje i sušenje veša, što je već duže vreme bio problem predškolske ustanove.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja je uvidela problem koji imamo u vrtiću a to je mašina za pranje veša, koja je stara 22 godine. Lokalna samouprava je opredelila sredstva za kupovinu mašine za pranje i sušenje veša, jer za ove 22 godine samo naše spremačice znaju kako im je bilo da svakodnevno peru i osuše sav veš“, pručila je Gordana Rajšić.

Tokom naredne sedmice mašine za pranje i sušenje veša biće dopremljene tako da će i ovaj problem predškolske ustanove biti rešen.

Kulturni centar Opovo: U subotu u 12:00 časova dečja pozorišna predstava

Kulturni centar Opovo: U subotu u 12:00 časova dečja pozorišna predstava

U subotu u 12:00 časova dečja pozorišna predstava

OPOVO, 4. novembar 2021 – Na sceni Kulturnog centra Opovo u subotu, 13. novembra (12:00h) na programu je pozorišna predstava za decu „Ceca Pereca i mudri poslastičar Peca“, koju izvodi Pozorištance Jelenica.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 250 dinara u biblioteci u Opovu i Kulturnom centru Opovo.

Vremenske prilike: Ujutru ponegde slab mraz,tokom dana sunčani periodi

Vremenske prilike: Ujutru ponegde slab mraz,tokom dana sunčani periodi

Ujutru ponegde slab mraz, tokom dana sunčani periodi

Srbija, 12. novembar 2021
U Srbiji ujutru mestimično magla, na severoistoku, istoku i jugoistoku zemlje ponegde i slab mraz. Tokom dana malo i umereno oblačno sa dužim periodima sunčanog vremena, samo se tokom prepodneva očekuje duže zadržavanje magle na zapadu i jugozapadu.
Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 10 do 16 stepenoi, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
U Beogradu će preovlađivati sunčano. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 3, najviša dnevna oko 11 stepeni.


Izgledi vremena za sedam dana – do 19. novembra:

U većini dana umereno oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, po kotlinama sa jutarnjom maglom.

U nedelju i ponedeljak prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom. U košavskim područijima jak vetar.

Temperatura oko i malo iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.Jače naoblačenje koje će usloviti pad temperature i mestimično kišu očekuje se krajem perioda.

Auto mozo savez: Očekuje se intenzivniji saobraćaj van gradskih sredina

Auto mozo savez: Očekuje se intenzivniji saobraćaj van gradskih sredina

Očekuje se intenzivniji saobraćaj van gradskih sredina

BEOGRAD, 12. novembra (Tanjug) – Petak uvek donosi pojačna intenzitet saobraćaja na putevima van gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Za mnoge je ovo produženi vikend i očekivan je veći broj vozila na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima i odmaralištima.

Na naplatnim stanicama povremeno može dolaziti do kraćih zadržavanja kao i na onim deonicama na kojima se izvode radovi.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.30 časova, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Gradina čekaju više od četiri sata, na Kelebiji tri sata, a na Batrovcima dva sata.