TV Pančevo:  Gošće jutarnjeg programa Katarina Nikolić Ralić i Zorica Ugrinov najavile Humanitarni bazar (video)

TV Pančevo: Gošće jutarnjeg programa Katarina Nikolić Ralić i Zorica Ugrinov najavile Humanitarni bazar (video)

Gošće jutarnjeg programa Katarina Nikolić Ralić i Zorica Ugrinov najavile Humanitarni bazar

Pančevo, 3. Novembar 2021
U jutranjem programu televizije Pančevo najavljen je Humanitarni bazar koji je planiran za 7. novembar.
Bazar su najavile Katarina Nikolić Ralić, direktorka ONB Opovo  i Zorica Ugrinov, predsednica Aktiva žena Opovo. Gostovanje mozete pogledati na YouTube linku ispod:

Konkurs: Primena solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima

Konkurs: Primena solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima

Primena solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima

NOVI SAD, 2. novembar 2021 – Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Rok za podnošenje prijave je 12. novembar 2021.godine.

Pravilnik i obrasci mogu se preuzeti na linku: OVDE

Batut: Odluka o primeni buster doze vakcina protiv kovid-19

Batut: Odluka o primeni buster doze vakcina protiv kovid-19

Odluka o primeni buster doze vakcina protiv kovid-19

BEOGRAD, 3. novembra (Tanjug) – Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanovic Batut” objavio je da se, na osnovu odluke Nacionalnog komiteta za imunizaciju, a prema Stručno-metodološkom uputstvu za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije u Srbiji, buster doza vakcine protiv kovid-19 primenjuje kod svih osoba kod kojih je završena primarna vakcinacija.

Kako je objavljeno na sajtu Batuta, buster doza primenjuje se nakon najmanje pet meseci od davanja druge doze, kod osoba koje su prethodno primile dve doze mRNK (Pfizer-BioNTeć) ili vektorske vakcine (Gam-KOVID-Vak, Astra Zeneka).

Buster doza se primenjuje i nakon najmanje četiri meseca od davanja druge doze, kod osoba koje su prethodno primile dve doze inaktivisane vakcine (SARS-CoV2 (Vero Cell) Inactivated-Sinofarm.

Buster doza daje se i nakon najmanje pet meseci od davanja dodatne, treće doze, kod osoba sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama (osobe koje su nakon najmanje 28 dana od druge doze primile mRNK vakcinu, kao dodatnu, treću dozu).

Batut navodi da se ostavlja mogućnost da osoba koja se vakciniše izabere vrstu vakcine koja će biti primenjena kao buster doza.

Ako se Gam-KOVID-Vak vakcina primenjuje kao buster doza, u tom slučaju daje se prva komponenta navedene vakcine, navodi se u odluci.

Saobraćaj: Na putevima smanjena vidljivost zbog magle

Saobraćaj: Na putevima smanjena vidljivost zbog magle

Na putevima smanjena vidljivost zbog magle

BEOGRAD, 3. novembra (Tanjug) – Magla jutros otežava vožnju pored kanala i reka u Vojvodini, gde je najgušća, a usporava saobraćaj u Beogradu, na prilazima gradu, na pančevačkom, zrenjaninskom i obrenovačkom putu, kao i na obilaznici oko Beograda.

Zbog magle tokom jutra i večeri na pojedinim deonicama pored reka i u kotlinama vidljivost može biti manja od 100 metara, saopštio je AMS S.

Vidljivost je smanjena na stotinak metara, na području Smederevske Palanke, Kraljeva, na autoputu Miloš Veliki kod Takova i Ljiga, u leskovačkoj kotlini, grdeličkoj, sićevačkoj i ovčarsko kablarskoj klisuri, ali je može biti i na ostalim putevima pored reka i jezera.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 5:15 časova, kamioni na Horgošu, na izlazu, čekaju 420 minuta, Kelebiji 360, Gradini 360, Batrovcima 360, Bezdanu 420, Šidu i na Bogojevu po 300 minuta.

Dva potresa: Novi, slabiji zemljotres kod Kragujevca, osetio se i u Beogradu

Dva potresa: Novi, slabiji zemljotres kod Kragujevca, osetio se i u Beogradu

Dva potresa: Novi, slabiji zemljotres kod Kragujevca, osetio se i u Beogradu

Beograd, 3. novembra (Tanjug) – Republički seizmološki zavod objavio je da je jutros u 5.18 sati registrovan još jedan potres u okolini Kragujevca magnitude 2.0 po Rihteru.
Prvi zemljotres registrovan je u 23.25 sati i bio je magnitude 4.1 po Rihteru, sa epicentrom u okolini Kragujevca, navedeno je na na sajtu Seizmološkog zavoda,
Evropsko mediteranski seizmološki centar (EMSC) je saopštio da je magnituda sinoćnjeg zemljotresa bila 4.4, a epicentar četiri kilometra jugoistočno od Kragujevca.