Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Fileti dimljene pastrmke u sosu od kikirikija na rižotu od povrća

27/01/2022

Fileti dimljene pastrmke u sosu od kikirikija na rižotu od povrća

Priprema:

Filete pastrkme dobro prosušiti i peći na zagrejanoj ploči sa malo maslaca oko 5 min sa obe strane. Kockicu maslaca otopiti , dodati kikiriki, propržiti oko minut, ubaciti kikiriki puter i pavlaku, kuvati oko 2 minuta, začiniti. Na maslinovom ulju dinstati iseckano povrće oko 3 minuta, dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem još oko 2 minuta, uz dodavanje vode i začina po potrebi.

Pastrmku poloziti na prethodono serviran rižoto, preliti sosom od kikirikija, dekorisati po želji.

Uz ovo jelo najbolje je služiti prohlađeno belo vino “Alexandria” vinarije Tikveš.

PROČITAJTE JOŠ:


Piletina sa sosom od pavlake i belog luka na palenti


Namirnice:

300g fileta pastrmke

50g maslaca

30g kikirikija

30g putera od kikirikija

1dl neutralne pavlake

150g kuvanog pirinča

50g pečuraka

30g šargarepe

30g graška

20g celera

Maslinovo ulje

So

Biber

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije