Recepti po preporucikuhinje hotela “Stari Banat”: Banatski pečeni krompir

02/10/2021

Banatski pečeni krompir

Priprema:
Veće komade krompira oprati dobro, preseći na pola, izdubiti središnji deo, posoliti. Slaninu, papriku i kačkavalj iseći na sitnije kockice, dodati beli luk, so i biber. Krompir puniti smesom, preliti maslinovim uljem i peći u rerni na 180 C 15minuta. Krompir servirati uz kuglu kajmaka na vrhu. Jelo predstavlja idealnu kombinaciju kalorija u periodu koji sledi.

Naminice:

500g krompira

100g suvo soljene slanine

150g pečene paprike

100g kačkavalja

10g belog luka

10g maslinovog ulja

100g kajmaka

Peršunovo lišće

So

biber

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije