Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Piletina sa gamborima

15/06/2021

Piletina sa gamborima

Priprema:
Pileći file dobro prosušiti, iseci na tračice i propržiti na maslacu, posuti solju i biberom.
Na maslinovom ulju propržiti gambore oko 2 minuta, dodati beli luk i belo vino, dinstati oko 1 minut, naliti pavlakom i pelatom, nastaviti sa kuvanjem sosa oko 2 minuta, zatim začiniti.
Mešano povrće propržiti na ulju, dodati kuvan pirinač, začiniti.
Piletinu serviramo na prethodno pripremljenu kupu od pirinača, prelijemo pripremljenim sosom i ukrasimo citrusnim voćem i mentom.

Namirnice

Gambori 120g
Pileći file 200g
Maslac 50g
Neutralana pavlaka 2dl
Paradajz pelat 100g
Čeri paradajz 70g
Beli luk 10g
Belo vino 0.5dl
Grasak 50g
sargarepa 50g
Paprika 50g
Kuvani pirinač 150g
Maslinovo ulje
Ulje
Svež peršunov list
Menta
So
Biber

pročitajte još i

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Način pripreme: Obariti krompir i napraviti pire. U tiganj sitno iseckati jetricu,slaninu i šampinjone.  Sve to ispržiti i začiniti, ocediti od viška masnoće. Pileći file ispeći na tiganju. Ređati u podmazani činijicu pire krompir, jetricu pa file zatim okrenuti na...

najnovije

najčitanije