Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Rižoto sa lososom

June 2, 2021

Rižoto sa lososom

Priprema

Crni luk sitno iseckati i propržiti na maslinovom ulju zajedno sa čeri paradajzom oko 2minuta. Dodati beli luk i belo vino, nastaviti sa dinstanjem 1 minut, pa dodati sveži file lososa iseckan na kockice. Propržiti oko 2 min pa dodati kuvani pirinač, neutralnu pavlaku, paradajz pelata i parmezan. Nastaviti sa kuvanjem oko 3 minuta, odnosno dok masa ne postane kompaktna. Jelo servirati uz citrusno voće, rukolu i ohlađeno belo vino sorte Chardonnay.




Namirnice:

100g svežeg lososa

20g maslaca

100 g čeri paradajza

50g crnog luka

10g belog luka

0.5dl belog vina

200g arborio pirinča (skuvanog)

100g neutralne pavlake

80g paradajz pelata

Parmezan

Sveži peršuna

Pomorandža

Limun

pročitajte još i

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Pileći haos

Način pripreme: Obariti krompir i napraviti pire. U tiganj sitno iseckati jetricu,slaninu i šampinjone.  Sve to ispržiti i začiniti, ocediti od viška masnoće. Pileći file ispeći na tiganju. Ređati u podmazani činijicu pire krompir, jetricu pa file zatim okrenuti na...

najnovije

najčitanije