1

Put Opovo – Debeljača: Asfaltiranje novih 3,6 kilometara (video)

Asfaltiranje novih 3,6 kilometara

OPOVO, 15. maj 2021 – Nakon pripremnih zemljanih radova, zatim posipanja i ravnanja tucanika, u toku su radovi na asfaltiranju 3,6 kilometara u okviru osme, devete i desete faze projekta izgradnje puta Opovo – Debeljača, tako da su vetropark i tornjevi debeljačkih crkava na samo par kilometara od asfalta.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo, koji je ujedno i koordinator projekta Slavko Mančev.

„Počelo je asfaltiranje faza osam, devet i deset puta Opovo – Debeljača, to je deonica od 3,6 kilometara. Imali smo situaciju da je jedam deo ove deonice bio problematičan, imali smo izazov sa zemljištem, morali su dodatni radovi da se sprovedu ali i tu smo dobili podršku Pokrajinske vlade, tako da sve te neke prepreke su prevaziđene i sada je počelo asfaltiranje. U razgovoru sa izvođačima radova u roku od šest do sedam dana trebalo bi da bude završeno asfaltiranje, tako da paralelno s tim mi smo raspisali nabavku za poslednje tri faze (11 – 13), u dužini od 2,2 kilometara i očekujemo da ćemo do polovine juna uvesti izvođače u rad, tako da ostajemo u onim planiranim okvirima koje smo sebi zadali, a to je da ćemo do kraja okrobra spojiti Debeljaču i Opovo“, izjavio je Markov.

Tokom radova putnička i poljoprivredna vozila mogu koristiti alternativni zemljani put koji ide neposredno uz radnu trasu puta Opovo – Debeljača.  
Udruženje Zlatne ruke: Cvetna aleja duž pešačke staze

Cvetna aleja duž pešačke staze

SAKULE, 16. maj 2021 – U organizaciji udruženja „Zlatne ruke“ sprovedena je radna akcija u ulici Stanka Lazića u Sakulama, gde je pored pešačke staze na novom dečjem igralištu posađeno 200 sadnica cveća.

Akciju su podržali i učestvovali funkcioneri Mesne zajednice Sakule i lokalne samouprave, a svoj doprinos u sađenju cveća dali su i najmlađi učesnici akcije.

Sadnice cveća donirale su članice udruženja „Zlatne ruke“.
KSB mlađe pionirke: Dve pobede za kraj lige

Dve pobede za kraj lige

OPOVO, 16. maj 2021 – Najmlađe košarkašice Agros Basketa završile su KSB ligu za mlađe pionirke. U zaostalim mečevima 10. i 15. kola, Opovčanke su pobedile Div Basket 39:30 (14:2; 3:10; 10:8; 12:10) i Goricu 30:29 (10:8; 5:6; 5:9; 10:6) i na taj način sezonu završile sa tri ligaške pobede.

„Devojčice su ispoljile borbenost, stekle samopouzdanje, tako da je napredak očigledan. Nastavljamo da radimo, igraćemo i KSB letnju ligu, a razmišljamo i o nastupu na KSV letnjoj ligi“, izjavio je trener mlađih pionirki Marko Habanek.   
Streljaštvo automatski trap: Na prvom kupu Sakuljani treći

Na prvom kupu Sakuljani treći

OPOVO, 16. maj 2021 – U organizaciji Streljačkog saveza Srbije, u Banatskom Velikom Selu je 15. maja organizovano takmičenje (prvi Kup Srbije) u gađanju glinenih golubova u disciplini automatski trap. Pucalo se dva puta po 25 golubova plus 25 u finalu. Po lepom vremenu i u sportskoj atmosferi, a pre svega zahvaljujuci izuzetno uređenom i tehnički opremljenom strelištu, kao i organizaciji na zavidnom nivou, strelci su bili u prilici da postignu odlične rezultate.

Ekipni raspored: 1. Streljačko sportsko udruženje Titel (137/150 pogodaka); 2. Matarelli  Barice (134/150); 3. Stevan Doronjski Sakule (110/150).

Pojedinačno: 1. Teodor Miok (Matarelli, Barice); 2. Sava Rosul (Titel); Ivan Tabački (Titel).  

Ligi veterana: 1. Cveta Ostojin (Stevan Doronjski, Sakule); 2. Dušan Savuljesku (Sova, Kikinda).

Liga super veterana: 1. Blagoje Mirkov (Stevan Doronjski, Sakule); 2. Miloš Savin (Sova, Kikinda); 3. Đura Vrebalov (Sova, Kikinda).

„Evropsko prvenstvo u olimpiskom gađanju glinenih golubova održace se od 20. maja do 6. juna u Osijeku. Mladi Adrijan Nađ, član streljačkog kluba Sakule će verovatno biti član juniorske reprezentacije Srbije. Njemu predstoji još mnogo napornih treninga, ali Nađ konstantno napreduje.

Takođe, Stevan Takač, član Lovačkog udruženja Opovo i strelac naše ekipe u lovnom streljaštvu, na međunarodnom kupu u Osijeku održanom 1/2. maja, od 168 strelaca iz celog sveta, osvojio je 12. mesto pogodivši 118 od 125 golubova. Najbolji svetski strelac Josip Glasnović iz Hrvatske u regularnom delu imao je samo tri goluba više od našeg Stevana. Nažalost, ugovorom je vezan za klub “Royal” Inđija, jer teško bi bilo podržati svetsku klasu, treninzima, putovanjima itd. Ali zadovoljni smo i ovim sto imamo“, izjavio je ispred streljačkog kluba „Stevan Doronjski“ Blagoje Mirkov.