Streljaštvo automatski trap: Na prvom kupu Sakuljani treći

16/05/2021

u SPORT

Na prvom kupu Sakuljani treći

OPOVO, 16. maj 2021 – U organizaciji Streljačkog saveza Srbije, u Banatskom Velikom Selu je 15. maja organizovano takmičenje (prvi Kup Srbije) u gađanju glinenih golubova u disciplini automatski trap. Pucalo se dva puta po 25 golubova plus 25 u finalu. Po lepom vremenu i u sportskoj atmosferi, a pre svega zahvaljujuci izuzetno uređenom i tehnički opremljenom strelištu, kao i organizaciji na zavidnom nivou, strelci su bili u prilici da postignu odlične rezultate.

Ekipni raspored: 1. Streljačko sportsko udruženje Titel (137/150 pogodaka); 2. Matarelli  Barice (134/150); 3. Stevan Doronjski Sakule (110/150).

Pojedinačno: 1. Teodor Miok (Matarelli, Barice); 2. Sava Rosul (Titel); Ivan Tabački (Titel).  

Ligi veterana: 1. Cveta Ostojin (Stevan Doronjski, Sakule); 2. Dušan Savuljesku (Sova, Kikinda).

Liga super veterana: 1. Blagoje Mirkov (Stevan Doronjski, Sakule); 2. Miloš Savin (Sova, Kikinda); 3. Đura Vrebalov (Sova, Kikinda).

„Evropsko prvenstvo u olimpiskom gađanju glinenih golubova održace se od 20. maja do 6. juna u Osijeku. Mladi Adrijan Nađ, član streljačkog kluba Sakule će verovatno biti član juniorske reprezentacije Srbije. Njemu predstoji još mnogo napornih treninga, ali Nađ konstantno napreduje.

Takođe, Stevan Takač, član Lovačkog udruženja Opovo i strelac naše ekipe u lovnom streljaštvu, na međunarodnom kupu u Osijeku održanom 1/2. maja, od 168 strelaca iz celog sveta, osvojio je 12. mesto pogodivši 118 od 125 golubova. Najbolji svetski strelac Josip Glasnović iz Hrvatske u regularnom delu imao je samo tri goluba više od našeg Stevana. Nažalost, ugovorom je vezan za klub “Royal” Inđija, jer teško bi bilo podržati svetsku klasu, treninzima, putovanjima itd. Ali zadovoljni smo i ovim sto imamo“, izjavio je ispred streljačkog kluba „Stevan Doronjski“ Blagoje Mirkov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima   OPOVO, 26. maj 2023 – Za razliku od prethodnih nekoliko kola, ovog vikenda utakmice bez većeg rezultatskog značaja osim meča u Vojlovici. Radnički gostuje u Vojlovici gde ima ulogu favorita ali i...

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu OPOVO, 25. maj 2023 - U prelepom ambijentu i na novom atletskom stadionu u Ćupriji održano je 24. maja Republičko školsko prvenstvo u atletici. Osnovnu školu "Zoran Petrović" iz Sakula, predstavljao je Viktor Lazin u...

najnovije

najčitanije