Srpska liga Vojvodina 3. kolo: TRI BODA ZA SAKULJANE, SIMIĆ DVOSTRUKI STRELAC

Srpska liga Vojvodina 3. kolo: TRI BODA ZA SAKULJANE, SIMIĆ DVOSTRUKI STRELAC

TRI BODA ZA SAKULJANE, SIMIĆ DVOSTRUKI STRELAC

Sakule, 1. septembar 2019;

BORAC (Sakule) – OFK VRŠAC 2:1 (0:0); Sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu. Nakon ravnopravne igre i nekoliko prilika sa obe strane u prvih 45 minuta, gosti su preko Vidakova poveli u 48. minutu. Nakon toga domaćin preuzima inicijativu i sa dva pogotka rezerviste Simića u 61. i 69. minutu preokreće rezultat za pobedu i nova tri boda.

BORAC: Babić, Stupić, Vasiljević, A. Šušnjar, Sredojević, Čigoja, Trivunović (Lekić), U.Jovanović, Dunjić (Simić), Arsić, M.Jovanović (M.Šušnjar).

REZULTATI 3. kola: Bačka 1901 – Omladinac 1:0; Radnički (SM) – Hajduk 1912 1:0; Radnički 1912 – Dunav 3:0; Borac – OFK Vršac 2:1; Radnički (Zr) – Vojvodina 1928 1:1; 1.Maj Ruma – Bečej 1918 2:1; Bratstvo 1946 – Kozara 3:1; Železničar – Dinamo 1945 (danas).

Pasuljijada u Sefkerinu: GAVRI TITULA, LOKERI LOVAC DRUGI, MUNJOZI TREĆI (VIDEO)

Pasuljijada u Sefkerinu: GAVRI TITULA, LOKERI LOVAC DRUGI, MUNJOZI TREĆI (VIDEO)

GAVRI TITULA, LOKERI LOVAC DRUGI, MUNJOZI TREĆI

Sefkerin, 31. avgust 2019;

Tradicionalno na sefkerinskoj pasuljijadi bilo je veselo i glasno. Jedanaesta po redu ova manifestacija u organizaciji Udruženja „Tata i sinovi“ okupila je 32 ekipe iz južnog Banata, Beograda, specijalni gosti su došli iz Republike Srpske, a manifestaciju je obišao i predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić pozdravila je sve učesnike i goste i pozvala sve zainteresovane da se i naredne godine takmiče ili posete Sefkerin poslednje subote u avgustu.

„Avgust je mesec manifestacija u Sefkerinu, posle Mandaline i moto skupa došla je na red i pasuljijada. Danas se održava jedanaesta po redu pasuljijada, ukupno je prijavljeno 32 ekipe iz južnog Banata, Beograda, a imamo i specijalne goste iz Han Pijeska, iz Republike Srpske. Današnji dan je ispunjen veseljem, radošću, smehom, muzikom, tako da smo svi lepo raspoloženi kao i svake godine. Posebno bih izdvojila najmlađu ekipu danas, a to su deca koja imaju 15 godina i navijamo iskreno za njih da se i oni pokažu i lepo provedu“, izjavila je Kristina Krunić.

Sefkerinci imaju višegodišnju sportsku saradnju i druženje sa Han Pijeskom u Republici Srpskoj, koji su ove godine bili njihovi specijalni gosti. Božidar Đokić – Braco se ispred gostiju iz Han Pijeska zahvalio na dobrodošlici, druženju i lepom prijemu u Sefkerinu.

„Nama je drago da dođemo u Sefkerin gde imamo toliko prijatelja, koji takođe dolaze na naše manifestacije. Evo sa jednom ekipom smo danas došli i veoma mi je drago što sam ponovo u Sefkerinu. Zahvalio bih se našim domaćinima, kao i predsednici mesne zajednice Kristini Krunić“ rekao nam je gost iz Republike Srpske Božidar Đokić.

Sa prosekom od 15 godina „Bivši osmaci“ su bili najmlađa takmičarska ekipa. Kako kažu, još uvek nisu neki kuvari, a učestvuju da steknu iskustvo i da se naravno druže.

„Nisam još naučio da kuvam , trudimo se, a oko nas je puno dobrih ljudi koji nam pomažu“, rekao nam je vođa ove tinejdžerske družine Branisalv Stajić.

Prvo mesto osvojio je naš stari znalac i kulinarski majstor Gavra iz Pančeva, drugo mesto je zauzela ekipa Lokeri Lovac, a treći su bili Munjozi. I tako do sledeće poslednje subote u avgustu.

Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: PUNJENI PARADAJZ SA MESOM I PEČURKAMA

Recepti kuhinje hotela “Stari Banat”: PUNJENI PARADAJZ SA MESOM I PEČURKAMA

PUNJENI PARADAJZ SA MESOM I PEČURKAMA

Način pripreme :
Paradajz dobro oprati, ukloniti gornji deo paradajza i lagano izvaditi unutrašnji deo i semenke, ostaviti okrenuto na dole da se procedi. Na zagrevanom ulju propržiti praziluk, nakon dva minuta dodati meso i pečurke iseckane na listiće. Kada je smesa na  50% pripreme dodamo prethodno skuvan pirinač, i nalijemo sa paradajz sokom. Pripremljeno meso začinimo, dodamo origano. Paradajz napuniti mesom, posuti mocarelom i zapeći u prethodno zagrejanoj rerni  20min. Nakon pečenja paradajz posuti svežim persunovim lišćem i servirati toplo.

 

Potrebne namirnice:
5 kom srednjih paradajza
300g mlevenog mesanog mesa (svinjsko-junece)
80g pirinča
150g pečuraka
70g praziluka
100g mocarele
2dl paradajz soka. 
Sveze peršunovo lišće 
Origano
Ulje
So
Biber