Atletika: Stanković na polumaratonu, u Ubu četiri medalje za Spartakove „klince“

15/04/2022

u SPORT

Stanković na polumaratonu, u Ubu četiri medalje za Spartakove „klince“

OPOVO, 15. april 2022 – Protekla dva vikenda, Filip Stanković je nastupio 2. aprila u Crnoj Gori, na “Ostroškom polumaratonu” i 9. aprila u Bečeju.

Na Ostroškom polumaratonu, Filip je zauzeo 7. mesto. Trkačka staza Ostroškog polumaratona jedna je od najtežih polumaratonskih staza. Slikovito rečeno, ona kao da na momente lebdi u vremenu i prostoru, razapeta između Nikšića (nadmorska visina 647m) i Ostoroga (nadmorska visina 639m). Trka kreće sa Trga Šaka Petrovića, u podnožju Petrove glavice na kojoj je podignut velelepni Saborni hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću. Atletska staza prolazi kroz samo gradsko jezgro, dalje vodi kroz naselje Kličevo, prelazi preko 18 spektakularno lepih lukova Carevog mosta na reci Zeti, potom prevaljuje brdo Panduricu i kamenitu Poviju, da bi se završila ispred Donjeg manastira Ostrog.

U Bečeju, Filip je u trci na 10 km osvojio drugo mesto.

U Ubu je 10. aprila održan “Ubov atletski miting budućih šampiona – 2022”.

Spartakovi atletičari osvojili su četiri medalje, dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Zlatne medalje osvojile su, Ivona Stamenović u trci na 100m i Kristina Gasenberger, u trci na 400m. Srebrnu medalju osvojio je Nikola Krivokuća u trci na 60m, a Filip Poledica, osvojio je bronzanu medalju u trci na 200m.

Petra Čatlajić, je u trci na 60m, zauzela 5. mesto. David Paunović je u trci na 60m osvojio 5. mesto. Lazar Čatlajić je u bacanju vorteksa osvojio 7. mesto. Tina Cvetković, je u trci na 200m, zauzela 8. mesto, Nina Cvetković je na 200m na istoj deonici zauzela 9. mesto. Mihajlo Vasić je u trci na 200m zauzeo 9. mesto.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, ostali na gostovanjima   OPOVO, 26. maj 2023 – Za razliku od prethodnih nekoliko kola, ovog vikenda utakmice bez većeg rezultatskog značaja osim meča u Vojlovici. Radnički gostuje u Vojlovici gde ima ulogu favorita ali i...

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Atletika: Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu

Viktor Lazin na Republičkom školskom prvenstvu OPOVO, 25. maj 2023 - U prelepom ambijentu i na novom atletskom stadionu u Ćupriji održano je 24. maja Republičko školsko prvenstvo u atletici. Osnovnu školu "Zoran Petrović" iz Sakula, predstavljao je Viktor Lazin u...

najnovije

najčitanije