Poljoprivreda: Ravnanje lenija u Barandi (video)

27/03/2022

BARANDA, 27. mart 2022 – Nakon Sakula i poljoprivrednici iz Barande organizovali su akciju ravnanja i uređenja atarskih lenija kao pripremu pred prolećne radove. Nešto više od 30 poljoprivrednika sa traktorima i priključnim mašinama okupilo se u centru Barande, odakle su krenuli na unapred dogovorene lokacije u ataru.

Početak akcije ispratili su predsednik opštine Miloš Markov, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujičin.

Koordinator akcije Aleksandar Veselinov ističe saradnju poljoprivrednika i lokalne samouprave u zajedničkom interesu.

„kao i svake godine poljoprivrednici naše opštine se organizuju radi akcija ravnanja lenija. Na današnji dan smo i prošle godine radili, a danas su se Baranđani skupili i organizovali. Imaćemo oko 50 kilometara ravnanja lenija, podelićemo se u pet – šest grupa. Obratili smo se predsedniku opštine, izneli našu ideju o akciji, predsednik opštine je pozdravio i podržao, pomogao u svemu što je trebalo u vezi organizacije i nadam se da ćemo danas završiti sve kako treba“, izjavio je Veselinov. 

PROČITAJTE JOŠ:


24. ovčarski dan: Nakon dve godine pauze ovčari ponovo u Sakulama

Sakule: Organizovana akcija ravnanja atarskih lenija


„Prošle nedelje su Sakuljani započeli ovogodišnju akciju uređenja lenija, ove nedelje Baranđani nastavljaju. Preko 30 poljoprivrednika iz Barande se ovde skupilo sa njihovom mehanizacijom i po nekoj dobroj praksi nastavili smo sa ovim poslom. Radiće se oko 50 kilometara lenija što će znatno unaprediti njihovu putnu infrastrukturu i olakšati im naredne radove koji predstoje. Na ovaj način jedan dobar vid prakse se nastavlja, a mi kao lokalna samouprava nastavljamo da podržavamo sve inivijative koje kreću od strane naših sugrađana“, poručio je Markov.

Baranđanskim poljoprivrednicima kao pomoć u današnjoj akciji došla su dva poljoprivrednika iz Sakula, jedan iz Čente, dok jedan traktor dolazi iz Agrosa.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije