Sakule: Organizovana akcija ravnanja atarskih lenija (video)

20/03/2022

Organizovana akcija ravnanja atarskih lenija

SAKULE, 20. mart 2022 – Tradicionalno, sakulski ratari prvi kreću u akciju ravnanja atarskih lenija. Nešto više od tridesetak traktora sa poljoprivrednim mašinama bilo je jutros parkirano u centru Sakula odakle su po rasporedu krenuli na dogovorene lokacije.

Početak akcije ispratili su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov, predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin i opštinska većnica Vesna Stanojev.

Tokom zime i kišnog perioda zemljani atarski putevi se devastiraju, tako da se organizovanjem ovakvih akcija putevi saniraju i dovode u funkcionalno stanje za setvene prolećne radove.

Markov u razgovoru sa poljoprivrednicima iz Sakula – Foto: Glas Opova

Jedan od koordinatora akcije Srba Stanojev kaže da će se u današnjoj akciji ravnati i urediti 50 kilometara atarskih puteva.

„Imamo otprilike 50 kilometara atarskih puteva, to je podeljeno u sedam ekipa po našim nazivima lenija – Ugar, Jarne, Siget, Šot, itd. Gorivo je obezbedila opština, koje smo jutros sipali, krećemo u 9 časova svaki na svoju dužnost da uradimo atarske puteve pre svega zbog naših mašina pošto su prilično pohabani od jesenjih radova“, izjavio je Stanojev.

PROČITAJTE JOŠ:


Ministar Nedimović u Opovu: Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima


Predsednik opštine Miloš Markov ističe značaj ravnanja atarskih lenija i samoorganizovanja poljoprivrednika, a da lokalna samouprava svake godine podržava ovakve i slične akcije.

„I ove godine krećemo sa uređenjem atarskih lenija, jedna već tradicionalna aktivnost naše lokalne samouprave, a kao i prošle godine prvi kreću sakulski poljoprivrednici na teren. Ovde ima više od 30 traktora, ljudi su se organizovali u nedelju ujutro i kreću da urede atarske lenije. Lokalna samouprava kao i prethodnih godina pomažemo im gorivom, i bilo je sasvim dovoljno goriva da se svi traktori opreme, podeljeni su u timove i prema njihovim proračunima uraditi negde oko 50 kilometara atarskih lenija što je zaista velika deonica i na taj način unaprediti infrastrukturu po kojoj se kreću i sebi olakšali radove koji im tek predstoje“, rekao je Markov.  

Već naredne subote sakulski poljoprivrednici okupljeni oko Udruženja stočara „Ovčar“ organizuju veliku poljoprivrednu manifestaciju „Ovčarski dan“, pa razlog više da sledećeg vikndenda dođete u Sakule.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije