Šah: Druga liga Srbije grupa Vojvodina

23/10/2021

u SPORT

Druga liga Srbije grupa Vojvodina

OPOVO, 23. oktobar 2021 – Od 23. do 31. oktobra u Bačkoj Palanci odigraće se poslednje ligaško takmičenje u Republici Srbija za 2021. godinu, Druga liga Srbije – grupa Vojvodina. Naši šahisti, nakon osvojenog drugog, odnosno trećeg mesta na prethodne dve lige, ove godine podigli su lestvicu za još jedan stepen, dakle cilj je osvajanje druge lige i prelazak u „profesionalne vode“ – ulazak u Prvu ligu Srbije!

Kapiten ŠK „Bata Ćosić“ Opovo Goran Vlajkovića ovako komentariše ovu najavu:

„Ekipa je dugo i pažljivo pripremana, tako da smo davno proglašeni za jednog od favorita, međutim Covid nas je pokosio tako da na ligu odlazimo izuzetno oslabljeni. Trebalo je da nastupimo u sledećem sastavu: Nikola Nikolovski IM, Skoplje, R.S.Makedonija, Vuk Damjanović FM, Beograd, Mladen Milenković IM, Paraćin, Boroljub Zlatanović IM, Kragujevac, Jovan Radlovački IM, Pančevo, Dragan Kosanović FM, Beograd, Dušan Milojević, Pančevo, Dalibor Radosavljević, Jagodina, Ilija Stanojević, Pirot, Goran Vlajković, Opovo – kapiten.

Ovaj sastav bi, sa velikom sigurnošću mogu da tvrdim, bez vecih problema prosto protutnjao kroz drugu ligu, medjutim Covid-19 je uzeo svoj danak, pre dve nedelje  prvo je oboleo internacionalni majstor Jovan Radlovački koji je na bolničkom lečenju, a dva dana pre početka lige stigao je i nalaz mladom Vuku Damjanoviću: pozitivan!.

Inače, Vuk Damjanović je trebalo da igra na 1. tabli, kao najveća nada srpskog šaha! Sa svojih 15 godina pre nešto više od mesec dana  nastupio je na Prvoj ligi R.Srbije igravši na prvoj tabli beogradske „Itake“, sa izuzetno zapaženim rezultatima. Po mom mišljenju ovaj dečak, onoliko koliko sam u stanju da procenim, sasvim sigurno ima snagu velemajstora, a ubeđen sam da će to i dokazati svojim rezulatima i to već u narednih godinu-dve.

Jovan Radlovački bi sigurno bio jedan od stubova ekipe, svojim bogatim igračkim  iskustvom i čvrstom nastupu doneo bi prevagu u mnogim mečevima. Sa ovim igračem u timu moguće je kalkulisti, moguće je čak i u ranoj fazi na neizvesnim tablama remizirati, a Jovana pustiti da u finišu prelomi meč.

Koga nema bez njega se mora! Idemo na turnir! Spremni smo za sve izazove koji nas očekuju, koliko sam mogao da vidim preostali deo ekipe je još odlučniji, moramo igrati maksimalno svakoga dana, u svakom meču, u svakoj partiji! Jedno je sigurno, kalkulacija nema, svakom protivniku moramo jasno staviti do znanja da kompromisa nema, igramo samo na pobedu – u svakom meču! Kako to jednostavno objašnjava naš proslavljeni karatista, Marjan Četnik, on kaže da ako želiš da budeš prvi onda moraš pobediti sve a naročito one najbolje! Neka bude tako!“, poručio je kapiten opovačkih šahista Goran Vlajković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

najnovije

najčitanije