Uređenje prostora oko galerije u Opovu: Nove behaton staze u godini jubileja (video)

25/06/2021

Nove behaton staze u godini jubileja

OPOVO, 25. jun 2021 – U okviru projekta uređenja centralnih zona naselja i parkova, tokom prethodnih dana urađene su nove benaton pešačke staze i platoi oko galerije „Jovan Popović“ čime je ovaj reprezentativni kulturni objekat dobio i na estetici i na funkcionalnosti.

Zajedno sa direktorkom kulturne ustanove Katarinom Nikolić Ralić, radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i predsednik Saveta mesne zajednice Opovo Đura Stojanović.

Predsednik opštine je izarzio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i najavio nove infrastrukturne radove na izgradnji behaton staza u Sakulama, Barandi i Sefkerinu.

„Lokalna samouprava osim većih infrastrukturnih i kapitalnih projekata radi i na projektima manjeg obima, koji se tiču neke opšte estetike ali i funkcionalnosti. Želeli smo da upriličimo park u Opovu, i ne samo park, nego ceo ovaj potez oko galerije, želimo da on bude reprezentativniji ali i praktičniji da ljudi mogu da se kreću i da dobijemo jedan centar kako Opovo zaslužuje. Naravno, postavljanje behaton ploča radiće se i u ostalim mestima, nakon Opova radiće se u Sakulama, a zatim u Barandi i Sefkerinu, tako da će sva četiri mesta dobiti nove renovirane staze. Osim renoviranja staza, imamo u planu i druge radove koji će doprineti da centralne zone naših opštinskih mesta budu uređenije. Planiramo da napravimo novo dečje igralište u Opovu, tako da će u narednom periodu biti dosta aktivnosti u ovom pravcu“, izjavio je Markov.  


PROČITAJTE JOŠ:


Direktorka kulturne ustanove je istakla jubilej opovačke galerije, koja je konačno dobila okruženje u skladu sa arhitekturom objekta.

„Povodom 50 godina od osnivanja galerije, a pod pokroviteljstvom Opštine Opovo, završen je i poslednji deo faze obnove ovog objekta. Urađene su behaton staze i veoma nam je drago što smo konačno završili renoviranje i dobili na estetici ovog predivnog prostora“, rekla je Nikolić Ralić.

Projekat izgradnje behaton staza oko galerije „Jovan Popović“ finansirana su budžetskim sredstvima lokalne samouprave.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije