Bezbednost u saobraćaju: Auto sedišta za decu rođenu 2020. godine (video)

03/02/2021

Auto sedišta za decu rođenu 2020. godine

Opovo, 3. februar 2021;

U sklopu aktivnosti iz oblasti brige o porodici i bezbednosti u saobraćaju, lokalna samouprava je obezbedila 51 auto sedište za decu rođenu 2020. godine na teritoriji Opštine Opovo.

Za razliku od prethodnih godina kada su se sedišta uručivala u sali kulturnog centra, ove godine zbog epidemiološke situacije, lokalna samouprava je organizovala uručivanje na kućnim adresama u sva četiri opštinska mesta.

U akciji koja će trajati narednih par dana učestvuju i predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

„S obzirom na epidemilošku situaciju ove godine smo se organizovali da nema masovnih okupljanja već se auto sedišta isporučuju svakoj porodici na kućnu adresu. Ova akcija ima dva cilja kojima mi težimo. Jedan cilj je da ekonomski olakšamo porodicama, s obzirom da sredstva za izdvajanje auto sedišta nisu baš tako mala, a drugi cilj kojim težimo jeste da povećamo svest o bezbednosti u saobraćaju i da nam se deca budu zaštićena tokom vožnje“ izjavio je Markov.

Ova akcija je naišla na dobar prijem i roditelji su istakli značaj ovakvog gesta lokalne samouprave, kako zbog uštede kućnog budžeta, tako i bezbednosti u saobraćaju.

Sredstva su obezbeđena preko pozicije opštinskog budžeta za bezbednost u saobraćaju i kako kažu u lokalnoj samoupravi, ova praksa će se nastaviti i u budućnosti.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije