Edukacija za poljoprivrednike: OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE U POLJOPRIVREDI

05/12/2013

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE U POLJOPRIVREDI
27223 - CopyOpovo, 05. decembar 2013
Na poziv udruženja građana „Dobra godina“ iz Opova, a u organizaciji lokalne samouprave, danas je u maloj sali Skupštine opštine Opovo održano edukativno predavanje za poljoprivrednike na temu „Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi“. Predavač je bio Nikola Škrbić, savetodavac iz Instituta „Tamiš“ Pančevo. Po međunarodnim sporazumima i ugovorima svaka država u Evropskoj uniji je u obavezi da do 2020. godine obezbedi obnovljive izvore energije u visini najmanje 20% svoje potrošnje. U Srbiji poljoprivreda ima mogućnosti da odigra odlučujuću ulogu u supstituciji klasičnih izvora obnovljivim izvorima energije.Poljoprivredni proizvođači Srbije pored ili uporedo sa proizvodnjom hrane proizvodiće i energiju, koju će putem FIDIN TARIFE ponuditi javnim državnim preduzećima.
27228 - Copy

Proizvodnja električne enrgije je moguća iz žetvenih ostataka sa njiva, iz snage vetrova, sunčeve energije i geotermalnih izvora energije.

Tokom predavanja bilo je prilike da se prisutni upoznaju sa navedenim mogućnostima i opredele na vreme. U svakom slučaju, organizatori skupa smatraju da je ovo dobar početak za dalju analizu i nastavak projekata.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije