Saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo: LSV OPOVO ODLAZI U OPOZICIJU

30/12/2015

LSV OPOVO ODLAZI U OPOZICIJU
Opovo, 30. decembar 2015;
Nakon poslednjih sramnih događaja na političkoj sceni opštine Opovo, ucena, pritisaka, kupovine odbornika, prevara i malverzacija i odbornica koje naprasno, preko noći, „prepoznaju“ politiku Aleksandra Vučića opštinski odbor LSV Opovo doneo je odluku da se povuče iz koalicije  i svoje delovanje nastavi iz opzicije.
Nakon razrešenja sa funkcije predsednika Skupštine opštine Opovo 2013. godine  u kojoj su, da se ne zaboravi, učestvovale obe najjače političke opcije lokalne političke scene predsednik opštinskog odbora LSV Opovo Petar Horvat izjavio je između ostalog za govornicom da „ nespojivo nikad spojeno biti neće“ što se pokazalo kao tačno. Imajući u vidu interese opštine Opovo i njenih građana pokušavali smo do sada da u ovoj nesrećnoj koaliciji opstanemo i, koliko je to moguće, umanjimo štetu koja se svakodnevno nanosi građanima.U većini projekata realizovanih u opštini Opovo posredovali smo i preko svojih  kontakata  pomagali mnogo puta.
Ovo je politika u kojoj ne želimo da učestvujemo, niti da budemo deo ove sramne priče.
Od ulaska SNS-a u vlast koalicija nije funkcionisala, saradnje nije bilo, a SNS je na sve načine opstruirala rad.
Politika napredne stranke koja se svodi na otimanje mandata, i na taj način, prekrajanje  izborne volje građana, svakako je nešto što ne možemo da prihvatimo i preko čega ne bismo mogli da pređemo. To obesmišljava izbore i demokratske tekovine. Paradoksalno,umesto u napredak napredna stranka Srbiju uvodi u totalitarizam i robovlasnicki kapitalizam.
Građani moraju da znaju da se iza obećanja i velikih priča Srpske napredne stranke kriju besramne obmane pojedinaca koji na taj način pokušavaju da ostvare svoje lične interese i ambicije.Nažalost, ljudi koji im slepo veruju ne mogu da shvate koliku štetu nanose našoj sredini. Pojedinci sa reputacijom postavljeni  na važne i uticajne funkcije, bez ikakvog obzira i morala,  u politiku uvode uličarska pravila i principe. Doktor sa tačkom slika je i prilika naprednjačke Srbije. Izvinjenje ukoliko je „dr.“ skraćenica za „drugi“ ili nešto slično.
Opštinski funkcioneri koji pokušavaju da se uklope, prihvataju ove metode i ćute i prisvajuju tuđe zasluge ovu priču čine još sramnijom.
Takve pojave su nešto protiv čega se Liga uvek borila i tako će biti i ubuduće.
Politika u opštini Opovo trenutno je u dubokom blatu. Neophodno je da se distanciramo, ne možemo dozvoliti da budemo poistovećeni sa ovakvim ljudima i njihovim postupcima.

 

Opštinski odbor LSV Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije