Ravnanje atarskih lenija u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu (video)

Ravnanje atarskih lenija u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu (video)

Ravnanje atarskih lenija u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu 

OPOVO, 3. mart 2024 – Nakon konsultativnih sastanaka u kabinetu predsednika opštine, poljoprivrednici iz Sakula, Barande, Opova i Sefkerina, uz podršku lokalne samouprave sproveli su akcije ravnanja atarskih lenija, odnosno poljskih puteva.
U pitanju je akcija koja se sprovodi pred prolećne radove kako bi se popravili atarski putevi koji su zbog korišćenja tokom jeseni i zime manje ili više devastirani.

Ravnanje atarskih puteva u Sakulama i Barandi/Glas Opova

Već tradicioinalno, prvi su startovali Sakuljani koji su akciju sproveli u petak. U subotu u atar su izašli Baranđani, a u nedelju atarske puteve su ravnali Opovčani i Sefkerinci.
Kao i prethodnih godina, lokalna samouprava je preko mesnih zeajdnica podržala ove akcije finansiranjem goriva, a predsednik opštine Miloš Markov je zajedno sa svojim saradnicima ispratio ove događaje.

„Ovo je tradicionalna akcija uređenja atarskih lenija koju lokalna samouprava organizuje zajedno sa poljoprivrednicima sa teritorije Opštine Opovo. Odziv poljoprivrednika je bio dobar i mislim da je neki voljni motiv poljoprivrednika bio bolji nego što je to bilo prethodnih godina. Kao što je to bila praksa i prethodnih godina lokalna samouprava obezbeđuje gorivo za poljoprivrednike, a oni obezbeđuju svoju mehanizaciju. Na ovaj način pokrivamo zaista veliki deo atarskih puteva pred prolećne radove, dakle, znatno unapređujemo našu putnu infrastrukturu koja se nalazi u ataru“, izjavio je Markov.
Učesnici akcija ističu važnost ravnanja atraskih puteva pred prolećne radove kao jedan od preduslova za uspešnu poljoprivrednu sezonu. Ovim akcijama poravnato je više stotina kilometara atarskih puteva, a učesnici su po obavljenom poslu našli vremena za druženje uz radni doručak u prirodi.

Ravnanje atarskih puteva, Opovo i Sefkerin/Glas Opova

Košarka: Opovčani upisali treću pobedu u nizu

Košarka: Opovčani upisali treću pobedu u nizu

Opovčani upisali treću pobedu u nizu

OPOVO, 2. mart 2024 – Opovački košarkaši su u 16. kolu Druge međuregionalne KSV lige – jug upisali treću pobedu u nizu.

OPOVO 99 – RUMA 92 75:61 (16:20; 25:17; 18:13; 16:11); Gosti iz Rume su otpor pružili samo u prvoj četvrtini koju su dobili sa četiri poena razlike. U drugoj deonici preokret i sada Opovčani na odmor odlaze sa četiri poena prednosti. U drugom poluvremenu sigirna igra opovačkih košarkaša koji su prednost uvećavali i utakmicu završili rezultatom 75:61.

OPOVO 99: Vukadin 2, Marković 4, S.Nikolić, Medić 26, Glišić 11, Mojsa 3, V.Nikolić 4, Kokanović5, Vasić 5, Ilić 15 (1), Cuca