Policijska uprava Pančevo: UHAPŠENI NASILNICI I LOPOVI IZ ATARA

UHAPŠENI NASILNICI I LOPOVI IZ ATARA

Opovo, 16. septembar 2020;

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Đ. K. (1987), J. K. (1984), J. V. (1963) i I. N. (1992) iz okoline Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Sumnja se da su oni 12. septembra u jednom ugostiteljskom objektu u Opovu fizički napali trojicu muškaraca, od kojih su jednom naneli teške telesne povrede.

J. K. i J. V. se sumnjiče i da su zajedno sa V. N. (1988) i S. N. (2001), koji su takođe uhapšeni, sa četiri njive na području Opova ukrali oko 40 tona bundeve, pa su protiv njih, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška krađa i krađa.

Šestorici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

Tim povodom danas je predsednik opštine Miloš Markov razgovarao sa načelnikom Policijske stanice Opovo Aleksandrom Paunovićem.
Dan zaštite ozonskog omotača: VAŽNOST ŠUMA I SVAKOG NOVOG DRVETA

VAŽNOST ŠUMA I SVAKOG NOVOG DRVETA

Opovo, 16. septembar 2020;

Ovaj veoma važan dan nas podsеća da moramo preduzeti mere i ativnosti kojima ćemo  sprečiti dalje oštećenje ozonskog omotača i tako osigurati zdravlje i život ljudi, celokupnog živog sveta i opstanak planete.
Da podsetimo od 2002. godine u periodu od 16. do 22. septembra obeležava se  Evropska nedelja mobilnosti sa ciljem promovisanja alternativnih vidova saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva, i na taj način se direkto utiče na smanjenje emisije ugljen dioksida i zagađenje vazduha.

Akciji su se pridružile škola, predškolska ustanova i Atletski klub “Spartak” kojima su podeljene zaštitne maske i mali rančevi iz ovog programa.

Pored smanjenja zagađenja životne sredine, kontrole proizvodnje i korišćenja štetnih gasova najveći značaj u zaštiti ozonskog omotača imaju šume. Zato je svako novo drvo doprinos našoj budućnosti.

O Ranku Sariću smo pisali pre nekog vremena koji svojim zalaganjem doprinosi očuvanju životne sredine i podiže nivo svesti u ovoj oblasti. Njegov primer prati i naš sugrađanin Vesko Vuković koji sadnice zaštićuje i zaliva, brine o njima.

Rankove sadnice rastu ali im je potrebna naša briga i pomoć da bi postale moćna stabla. Naročito je važno sačuvati sadnice prilikom košenja i održavanja pošumljenih terena.

Na Sportsko-rekreativnom centru i oko jezera kod hotela uz svaku sadnicu postavljena je flaša vode pa ga u prolazu i  vi zalijte. (M.Mitrović)
Opštinska uprava Opovo: PET PAKETA ZA NOVOROĐENE BEBE

Opovo, 16. septembar 2020;

U drugoj septembarskoj raspodeli paketa Opštinska uprava Opovo je uručila pet paketa za pet devojčica. Četiri prinove su avgustovske i jedna septembarska, dok su tri bebe iz Sefkerina i po jedna iz Opova i Sakula.

Pakete su uručili pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i opštinska većnica Vesna Stanojev.

AVGUST: Sara Kreculj (Sefkerin), Maša Petkovski (Sefkerin), Emilija Spasić (Sefkerin), Lena Civrić (Sakule); SEPTEMBAR: Sara Jevtić (Opovo).
Nedelja ruskog dečijeg filma: ANIMIRANI FILMOVI IZ PROJEKTA „MULT-MOST“ RUSIJA – SRBIJA

ANIMIRANI FILMOVI IZ PROJEKTA „MULT-MOST“ RUSIJA – SRBIJA

Opovo, 16. septembar 2020;

Na programu festivala „Nedelja dečjeg ruskog filma“ danas je projekcija sinhronizovanih crtanih filmova za uzrast 6+. U pitanju su filmovi sa međunarodnog animirovanog projekta „Mult-Most“ Rusija – Srbija. Projekcija je od 10:00 časova u velikoj sali Kulturnog centra Opovo, a broj mesta je ograničen. Trajanje projekcije 80 minuta.

„Lokva“, Škola animiranog filma „ŠAF“, g. Vranje (Srbija)

„Bumbar“, Omladinsko-dečji centar „Stari mlin“, g. Novosibirsk (Rusija)

„Ja rastem“, Dečji animirani studio „Jafilm“, Dečjeg kulturnog centra „Svetozar Marković“, g. Jagodina (Srbija)

„Ja više nisam malo dete“, Omladinski filmski studio „KIVI“, g. Novosibirsk (Rusija)

„Mačka i miš“, Studio animacije „DOM“, g. Sremski Karlovci (Srbija)

„Vuk-vragolan“, Studio dečje animacije „Polet fantazije“, g. Orel (Rusija)

„Cipelići“, Porodični centar „Zanima“, g. Beograd (Srbija)

„Kako je lep ovaj svet“, Omladinsko-dečji centar „Stari mlin“, g. Novosibirsk (Rusija)

„Bumbareva kuća u bašti“, Studio animacije „DOM“, g. Sremski Karlovci (Srbija)

„Slon lepotan“, Studio crtanog filma „Cvetić sa sedam boja“, g. Iskitim (Rusija)

„Novogodišnja“, Studio animacije dečjeg kulturnog centra, g. Beograd (Srbija)

„Leti, leti, božja kravice“, Omladinsko-dečji centar „Stari mlin“, g. Novosibirsk (Rusija)

„Vodomar“, Atelje „Tačkica“, g. Beograd (Srbija) „Išli smo u Afriku“, Studio za eksperimentalnu animaciju „Medija“, g. Novosibirsk (Rusija)

Ulaz je slobodan, a predstave se organizuju uz poštovanje svih mera predostrožnosti (obavezno je nošenje maski) i propisanog rastojanja (razmaka između sedišta) uz primenu dezinfekcionog sredstva na ulazu.
Pantransport Pančevo: JAVNI PREVOZ SA 60 NOVIH EKOLOŠKIH AUTOBUSA

JAVNI PREVOZ SA 60 NOVIH EKOLOŠKIH AUTOBUSA

Pančevo, 16 septembar 2020;

Uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu u Pančevu od 15. juna 2020. godine preuzelo je novoosnovano preduzeće “Pantransport”, nakon što je prestalo da postoji preduzeće JKP „Autotransport“ Pančevo. Novo preduzeće formirano je u okviru javno-privatnog partnerstva u oblasti javnog prevoza između konzorcijuma domaćih prevoznika i Grada Pančeva.

Kako u Pantransportu ističu, kao potpuno novo preduzeće kupljeno je 60 novih autobusa, sa najvećim mogućim stepenom ekološke zaštite. Nivo emisije štetnih gasova odgovara standardu „Euro 6“ kako kod gasnih vozila, odnosno vozila na komprimovani prirodni gas, tako i kod dizel vozila. Putnici su dobili mnogo – pre svega pouzdan prevoz u čistim vozilima, a po nepromenjenim cenama.

„O tome se ranije moglo samo sanjati da imate operatera odnosno pružaoca usluga prevoza koji ima apsolutno 100% novi vozni park. Građani će imati i više nego pouzdan prevoz, nova vozila koja će leti biti rashlađena, a zimi zagrejana. Tarifnu politiku propisuje Grad Pančevo. Ipak, u tom pogledu se ništa nije promenilo. Cene su ostale iste. Smatramo da u ovom trenutku nije potrebno povećavati ih. Pokazali smo i dokazali da se i sa tim cenama može pružiti kvalitetna usluga, samo što je ovoga puta pružamo sa potpuno novim voznim parkom i to građani prepoznaju“, kaže Radomir Vidojević, direktor Pantransporta.

Od 1. septembra „Pantransport“ primenjuje zimski red vožnje na svim linijama gradskog, prigradskog i međumesnog saobraćaja.

U preduzeću ističu da se puno uradilo i na polju digitalizacije poslovanja, prateći aktuelne trendove u toj oblasti. Ugovorna obaveza je bila da u roku od godinu dana od početka poslovanja uvedu nov sistem naplate karata u vozilima. Međutim, novi sistem izdavanja elektronskih mesečnih karata uveden je već 25. jula. Uređaji za prodaju karata nalaze se kod vozača ili konduktera, a putnici se moraju validirati kako tokom ulaska, tako i tokom izlaska iz vozila, da bi karta mogla da se naplati.

Na mesečnim kartama su uneti podaci o vlasniku karte i o samoj karti (kategorija, period važenja i slično). Karta na sebi ima fotografiju vlasnika (korisnika). Mesečne karte kupljene za ceo mesec su vremenski ograničene i period važenja im je od prvog do poslednjeg dana u mesecu. Mesečne karte kupljene za pola meseca važe od 1. do 15. u mesecu odnosno od 16. do poslednjeg dana u mesecu. Podrazumevaju neograničen broj putovanja u izabranim zonama i relacijama u određenom vremenskom periodu. Putnik koristi tu kartu dok ne istekne definisani period, a nakon toga se karte mogu produžavati odnosno dopunjavati i ponovo koristiti. Prodaja mesečnih karata počinje 25. tekućeg meseca za naredni mesec. U toku prodaje mesečnih karata, radno vreme šaltera je od 6:00 do 20:00 časova, radnim danom i subotom.

Red vožnje
Novo u Opovu: SECOND HAND No.2

SECOND HAND No.2

Novo u Opovu, Second Hand prodavnica u ulici Bratstva jedinstva br. 20 u neposrednoj blizini centra.

Širok asortiman robe po najpovoljnijim cenama: majice, dukserice, džemperi, košulje, jakne, farmerice, pantalone, šorcevi, patike, cipele, šalovi, torbe…

Radno vreme: ponedeljak – petak 9:00 – 17:00h; subota 9:00 – 14:00h.
DOBRODOŠLI!!!