1

Inspekcija za zaštitu životne sredine: OBAVEŠTENJE O TERMINIMA IZVOĐENJA BIOLOŠKOG TRETIRANJA LARVI KOMARACA

OBAVEŠTENJE O TERMINIMA IZVOĐENJA BIOLOŠKOG TRETIRANJA LARVI KOMARACA

Za subotu 27.06.2020. godine  od 7,00 h najavljuje se avio tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Opovo. Biće obuhvaćeni lokaliteti: priobalje Tamiša, izlivi, kanali, jezera i bare, površine 150 ha, preparatom VectoBac WG koji nije opasan za pčele.

U ponedeljak 29.06.2020. godine biće sproveden tretman biološkog suzbijanja larvi komaraca sa zemlje, jedanaesti ove sezone, na površini od 90 ha upotrebom  bezbednih bioloških preparata LARVASTOP ZG i PIRIPROX ZG .

Uslugu sprovodi ovlašćeno preduzeće  EKOSAN PLUS d.o.o. Beograd – Zemun u okviru realizacije suzbijanja komaraca na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini i na osnovu ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Zahvaljujući sistematskom suzbijanju larvi i specifičnim vremenskim prilikama, broj komaraca je manji nego što je uobičajeno za ovaj period.

Inspektorka za zaštitu životne sredine
Dr vet.med.
Marina Mitrović
Republički hidrometeorološki zavod: DANAS SUNČANO I TOPLIJE, DO 31 STEPEN, ZATVOREN SAOBRAĆAJ ZBOG NEZGODE

DANAS SUNČANO I TOPLIJE, DO 31 STEPEN

BEOGRAD, 26. juna (Tanjug) – U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, sa najvišom temperaturom od 27 do 31 stepen.
Posle podne i uveče na jugozapadu, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.
Vetar će biti slab i umeren, u košavskom podrucju povremeno jak, jugoistočni.
Jutarnja temperatura od 14 do 19, najviša dnevna od 27 do 31 stepen.
U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren, povremeno jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 19, najvisa dnevna oko 31 stepen.
Narednih sedam dana biće pretežno sunčano i toplo, u većini krajeva suvo sa ređom pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima.
Samo se u ponedeljak posle podne u severnim, do kraja dana i u ostalim krajevima ocekuje prolazno naoblacenje i osvezenje ponegde sa kisom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je na snazi obustava saobraćaja na državnom putu I B reda broj 10, na deonici Pančevo-Vršac, na udaljenosti 1km od naseljenog mesta Banatsko Novo Selo ka Vladimirovcu, zbog saobraćajne nezgode.
Alternativni putni pravci su: I B reda broj 14 Pančevo – Kovin  i I B reda broj 18 Bela Crkva – Vršac.