Inspekcija za zaštitu životne sredine: OBAVEŠTENJE O TERMINIMA IZVOĐENJA BIOLOŠKOG TRETIRANJA LARVI KOMARACA

26/06/2020

OBAVEŠTENJE O TERMINIMA IZVOĐENJA BIOLOŠKOG TRETIRANJA LARVI KOMARACA

Za subotu 27.06.2020. godine  od 7,00 h najavljuje se avio tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Opovo. Biće obuhvaćeni lokaliteti: priobalje Tamiša, izlivi, kanali, jezera i bare, površine 150 ha, preparatom VectoBac WG koji nije opasan za pčele.

U ponedeljak 29.06.2020. godine biće sproveden tretman biološkog suzbijanja larvi komaraca sa zemlje, jedanaesti ove sezone, na površini od 90 ha upotrebom  bezbednih bioloških preparata LARVASTOP ZG i PIRIPROX ZG .

Uslugu sprovodi ovlašćeno preduzeće  EKOSAN PLUS d.o.o. Beograd – Zemun u okviru realizacije suzbijanja komaraca na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini i na osnovu ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Zahvaljujući sistematskom suzbijanju larvi i specifičnim vremenskim prilikama, broj komaraca je manji nego što je uobičajeno za ovaj period.

Inspektorka za zaštitu životne sredine
Dr vet.med.
Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije