1

Intervju sa Zoranom Tasićem: U SUBOTU OD 14:00 ČASOVA NA COOL RADIJU

U SUBOTU OD 14:00 ČASOVA NA COOL RADIJU

Opovo, 12. jun 2020;

U subotu 13. juna na radio stanici Cool od 14:00 časova biće emitovan intervju sa predsednikom opštine dr Zoranom Tasićem, koji je odgovarao na brojna pitanja u vezi rada lokalne samouprave prethodne četiri godine, kao i planovima za naredni period.
Nacionalna služba za zapošljavanje: ISPLATA POSEBNE NOVČANE NAKNADE ZA MAJ

ISPLATA POSEBNE NOVČANE NAKNADE ZA MAJ

Beograd, 12. jun 2020;

Obaveštavamo javnost da će 15.06.2020. godine (ponedeljak) biti isplaćena posebna novčana naknada za maj 2020. godine.
Crkvena opština Baranda: ZAVRŠEN OBJEKAT SVETOSAVSKOG DOMA (VIDEO)

ZAVRŠEN OBJEKAT SVETOSAVSKOG DOMA

Baranda, 12. jun 2020;

Kako u Crkvenoj opštini Baranda ističu, objekat svetosavskog doma je uz podršku lokalne samouprave konačno završen. Protonamesnik crkve u Barandi Nebojša Vujinov ističe pomoć lokalne samouprave ali i donacije svih građana Barande koji su pomogli u izgradnji i opremanju enterijeru doma.

„Izgradnja je počela pre pet, šest godina ali tek sada sa ovom lokalnom samoupravom i dobrim ljudima završavamo. Svi su se zalagali od crkvenog odbora do predsednika opštine, priloga naših sugrađana, i evo završili smo izolaciju što će nam pomoći jer je tokom godine bilo hladno, pucale su cevi, ali sad je sve urađeno i to je zaista lep poduhvat. Objekat je odličan jer će se koristiti i za daće, lepo je, uredno i čisto i biće korisno za celo selo i sav narod“, rekao Vujinov za Glas Opova.

Povodom završetka radova održan je sastanak Crkvenog odbora Baranda i predstavnika lokalne samouprave na kojem su prisustvovali predsednik opštine dr Zoran Tasić, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i predsednik i potpredsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin i Milovan Knežević. Predsednik opštine smatra da će ovaj objekat biti od koristi svih građana Barande.

„Još jedan objekat je završen, Svetosavski dom u Barandi, koji je bio započet pre dosta godina ali nije realizovan iz ne znam kojih razloga i prosto ne želim da ulazim u detalje. Ono što je za mene jako važno jeste da nam se pre samo nekoliko meseci obratila Crkvena opština Baranda, rečeno nam je da postoji taj problem, mi smo istog momenta reagovali, obezbedili finansijska sredstva, završili fasadu i evo danas imamo priliku da ga predamo građanima Barande. Ovaj objekat neće koristiti samo crkvena opština, već će koristiti svi građani Barande, to je višenamenski objekat i koristiće ga škola u oblasti veronauke i nekih drugih aktivnosti, tako da je veliko zadovoljstvo da ga danas predamo Baranđanima na korišćenje“, poručio je Tasić

Predsednik crkvenog odbora Branislav Paunov je u izjavi za Glas Opova izrazio zadovoljstvo realizovanim projektom i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci.

„Mnogo nam znači i za celu Barandu i za crkveni odbor, i za sve vernike u Barandi. Sa gradnjom smo počeli pre pet, šest godina, izidali smo i pokrili, proletos nam je lokalna samouprava puno pomogla, odnosno, završila nam je kompletnu zgradu, spolja fasadu, što god je trebalo, i sad završavamo odvodnu kanalizaciju, takođe uz pomoć lokalne samouprave. Urađen nam je i parking sa 10-12 parking mesta, jako lepo je urađeno i potpuno smo zadovoljni sa lokalnom samoupravom“, izjavio je Paunov.

Radovi na objektu su završeni i trenutno su u toku radovi na izgradnji odvodne kanalizacije.
Fer plej liga: SPARTANCI MAKSIMALNO U VANREDNOM KOLU

SPARTANCI MAKSIMALNO U VANREDNOM KOLU

Opovo, 12. jun 2020;

Maksimalan učinak ostvarili su Spartanci u vanrednom kolu Fer plej lige za 2009, 2011 i 2012. godište.

2009: Crno bele bebe – Spartanac 0:4

2011: Santos – Spartanac 2:4

2012: Fair Play – Spartanac 2:9

2012: Radnički NBG – Spartanac 3:4

„Škola fudbala „Spartanac“ sastavljena od dece iz više mesta – Opova, Čente, Barande, Sakula, Idvora i od skoro Sefkerina, a to znači da ta deca ne treniraju zajedno i uglavnom se susreću i zajedno nastupaju na utakmicama. Zbog toga im treba čestitati na prikazanim igrama, kao i na rezultatima“, poručio je nakon odigranih mečeva trener Saša Komarov.