Crkvena opština Baranda: ZAVRŠEN OBJEKAT SVETOSAVSKOG DOMA (VIDEO)

12/06/2020

ZAVRŠEN OBJEKAT SVETOSAVSKOG DOMA

Baranda, 12. jun 2020;

Kako u Crkvenoj opštini Baranda ističu, objekat svetosavskog doma je uz podršku lokalne samouprave konačno završen. Protonamesnik crkve u Barandi Nebojša Vujinov ističe pomoć lokalne samouprave ali i donacije svih građana Barande koji su pomogli u izgradnji i opremanju enterijeru doma.

„Izgradnja je počela pre pet, šest godina ali tek sada sa ovom lokalnom samoupravom i dobrim ljudima završavamo. Svi su se zalagali od crkvenog odbora do predsednika opštine, priloga naših sugrađana, i evo završili smo izolaciju što će nam pomoći jer je tokom godine bilo hladno, pucale su cevi, ali sad je sve urađeno i to je zaista lep poduhvat. Objekat je odličan jer će se koristiti i za daće, lepo je, uredno i čisto i biće korisno za celo selo i sav narod“, rekao Vujinov za Glas Opova.

Povodom završetka radova održan je sastanak Crkvenog odbora Baranda i predstavnika lokalne samouprave na kojem su prisustvovali predsednik opštine dr Zoran Tasić, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i predsednik i potpredsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin i Milovan Knežević. Predsednik opštine smatra da će ovaj objekat biti od koristi svih građana Barande.

„Još jedan objekat je završen, Svetosavski dom u Barandi, koji je bio započet pre dosta godina ali nije realizovan iz ne znam kojih razloga i prosto ne želim da ulazim u detalje. Ono što je za mene jako važno jeste da nam se pre samo nekoliko meseci obratila Crkvena opština Baranda, rečeno nam je da postoji taj problem, mi smo istog momenta reagovali, obezbedili finansijska sredstva, završili fasadu i evo danas imamo priliku da ga predamo građanima Barande. Ovaj objekat neće koristiti samo crkvena opština, već će koristiti svi građani Barande, to je višenamenski objekat i koristiće ga škola u oblasti veronauke i nekih drugih aktivnosti, tako da je veliko zadovoljstvo da ga danas predamo Baranđanima na korišćenje“, poručio je Tasić

Predsednik crkvenog odbora Branislav Paunov je u izjavi za Glas Opova izrazio zadovoljstvo realizovanim projektom i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci.

„Mnogo nam znači i za celu Barandu i za crkveni odbor, i za sve vernike u Barandi. Sa gradnjom smo počeli pre pet, šest godina, izidali smo i pokrili, proletos nam je lokalna samouprava puno pomogla, odnosno, završila nam je kompletnu zgradu, spolja fasadu, što god je trebalo, i sad završavamo odvodnu kanalizaciju, takođe uz pomoć lokalne samouprave. Urađen nam je i parking sa 10-12 parking mesta, jako lepo je urađeno i potpuno smo zadovoljni sa lokalnom samoupravom“, izjavio je Paunov.

Radovi na objektu su završeni i trenutno su u toku radovi na izgradnji odvodne kanalizacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije