1

Pijačni kompleks u vojvođanskom stilu: PREDSTAVLJEN PROJEKAT POKRIVENE ZELENE PIJACE U OPOVU (VIDEO)

PREDSTAVLJEN PROJEKAT POKRIVENE ZELENE PIJACE U OPOVU

Opovo, 6. jun 2020;

Simbolično, predsednik opštine dr Zoran Tasić novi projekat izgradnje zelene pijace u Opovu predstavio je na pijačnom danu. U razgovoru sa građanima Tasić je predstavio projekat arhitekture, kao i benefite koje će ovako uređen prostor imati i proizvođači i kupci.

Kompleks pijace je koncipiran delom kao otvoreni, a delom kao zatvoreni poslovno – tržni centar sa šest ulaza. Otvoreni deo je prostor zelene pijace sa tezgama, komunikacijama i natkrivenim tremom, a zatvoreni deo su objekti sa lokalima, poslovnim prostorom, administracijom i sanitarnim blokom. Funkcionalno i arhitektonsko rešenje objekta u kompleksu je proizašlo iz tradicionalneog vojvođanskog karaktera izgradnje kuće sa tremom, karakterističnim zabatom i kulom. Pored navedenog, kompleks pijace činiće saobraćajna i parking površina, a planira se i izgradnja dve česme, hidrant za pranje pijačnog platoa, kanalica za odvod vode i kontejneri za otpad.

„Tokom prethodne četiri godine analizirali smo koji su to projekti potrebni za naše sugrađane, a jedan od najvažnijih projekata jeste da se ova pijaca pokrije i privede nameni i na taj način omogućimo, ne samo Opovčanima, Baranđanima, Sefkerincima i Sakuljanima, već i našim komšijama Čenćanima, Glogonjcima i svima iz drugih opština pokušamo da obezbedimo da u Opovu plasiraju proizvode. Kao što nam je svih ovih godina bio slogan, ne da Opovo ode u veliki grad, nego da Beograd, Zrenjanin i Pančevo dovedemo ovde, jedan od načina je izgradnja velike, moderne pijace koja će biti zatvorenog tipa, natkrivena, koja će imati delove gde će se prodavati „kvarljiva“ roba kao što su sir, meso i slično. Cilj nam je da naše povrtare, naša proizvođače i poljoprivredna gazdinstva zadržimo ovde, da ne moraju da idu u velike gradove i da jednostavno kroz permanentan rad pokušamo da naviknemo ljude iz velih gradova da dođu Opovo gde će se prodavati dobra jaja, dobro povrće, dobro meso i to je suštinski naš najvažniji cilj i zadatak“ izjavio je za Glas Opova, predsednik opštine dr Zoran Tasić. 

Projekat nove zelene pijace naišao je na odobravanje građana koji su izneli pozitivna mišljenja jer će pijac moći da radi bez obzira na vremenske prilike i u boljim uslovima, kako za prodavce, tako i za kupce.

Ovaj projekat čija je vrednost 30 miliona dinara finansira se sredstvima Vlade Republike Srbije, projektno – tehnička dokumentacija je gotova, a početak radova se očekuje po potpisivanju ugovora o finansiranju i sprovođenja postupka javne nabavke, odnosno izbora izvođača radova.
Poziv selektora za opovačku košarkašicu: ANA JOVANOV NA PRIPREMAMA REPREZENTACIJE

ANA JOVANOV NA PRIPREMAMA REPREZENTACIJE

Opovo, 6. jun 2020;

Još jedna lepa vest dolazi nam iz košarkaškog kluba Agros Basket. Kako saznaje Glas Opova, pionirka opovačkog kluba Ana Jovanov dobila je poziv za pripreme sa kadetskom reprezentacijom Srbije, koje će se održati u Banji Koviljači od 8. do 23. juna. U širem spisku selektora nalaze se najbolje košarkašice Srbije 2005. i 2006. godište.

Ana Jovanov

„Ovo je najveće individualno priznanje za neku od košarkašica našeg kluba, veoma smo ponosni i Ani želimo da se pokaže u najboljem svetlu. Takođe, zahvaljujemo se našem generalnom sponzoru Agros doo Opovo – Hotel „Stari Banat“, kao i Sportskom savezu Opštine Opovo i predsedniku opštine dr Zoranu tasiću, na podršci i pomoći koju nam pružaju“, za Glas Opova je izjavio ispred kluba Marko Habanek.
Projekat za inkluziju Roma: U TOKU KURS KOMPJUTERA

U TOKU KURS KOMPJUTERA

Opovo, 6 jun 2020
U okviru projekta „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“ koji finansira Evropska unija a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO) od 04.juna 2020. nastavljen je kurs kompjutera za deset mladih romske nacionalnosti iz Opova i okolnih sela. Kurs koji je počeo 04. marta bio je pauziran zbog vanrednog stanja proglašenog u Republici Srbiji i zabrane okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Tokom obuke mlade Romkinje i Romi biće naučeni osnovama rukovanja računarom, korišćenju MS Office paketa, upotrebi internet pretraživača i slično. Obuka će trajati dva meseca.

Zahvaljujući ljubaznosti direktorke Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, gospođe Milice Cuce, kurs se održava u informatičkom kabinetu ove škole.

Projekat „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“ je jednu od svojih aktivnosti usmerio na unapređenje kompjuterskih veština ciljne grupe kako bi im se kroz podizanje znanja i veština u ovoj oblasti povećale šanse prilikom zapošljavanja što je i glavni cilj ovog projekta.

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).
Elektrodistribucija Pančevo: NAJAVA RADOVA I ISKLJUČENJA U SEFKERINU

NAJAVA RADOVA I ISKLJUČENJA U SEFKERINU

Sefkerin, 6. jun 2020;

Zbog planiranih radova na NN mreži, koje ED Pančevo izvodi u ponedeljak 8. juna u Sefkerinu, u vremenskom intervalu od 9:30 do 10:30 časova bez električne energije biće sledeće ulice: Proleterska, Vuka Karadžića, JNA (od Milana Ujevića do Stojanov Milana), Stojanov Milana, Milana Ujovića (od JNA do igrališta).

U slučaju vremenskih neprilika radovi mogu biti otkazani.