Pijačni kompleks u vojvođanskom stilu: PREDSTAVLJEN PROJEKAT POKRIVENE ZELENE PIJACE U OPOVU (VIDEO)

06/06/2020

PREDSTAVLJEN PROJEKAT POKRIVENE ZELENE PIJACE U OPOVU

Opovo, 6. jun 2020;

Simbolično, predsednik opštine dr Zoran Tasić novi projekat izgradnje zelene pijace u Opovu predstavio je na pijačnom danu. U razgovoru sa građanima Tasić je predstavio projekat arhitekture, kao i benefite koje će ovako uređen prostor imati i proizvođači i kupci.

Kompleks pijace je koncipiran delom kao otvoreni, a delom kao zatvoreni poslovno – tržni centar sa šest ulaza. Otvoreni deo je prostor zelene pijace sa tezgama, komunikacijama i natkrivenim tremom, a zatvoreni deo su objekti sa lokalima, poslovnim prostorom, administracijom i sanitarnim blokom. Funkcionalno i arhitektonsko rešenje objekta u kompleksu je proizašlo iz tradicionalneog vojvođanskog karaktera izgradnje kuće sa tremom, karakterističnim zabatom i kulom. Pored navedenog, kompleks pijace činiće saobraćajna i parking površina, a planira se i izgradnja dve česme, hidrant za pranje pijačnog platoa, kanalica za odvod vode i kontejneri za otpad.

„Tokom prethodne četiri godine analizirali smo koji su to projekti potrebni za naše sugrađane, a jedan od najvažnijih projekata jeste da se ova pijaca pokrije i privede nameni i na taj način omogućimo, ne samo Opovčanima, Baranđanima, Sefkerincima i Sakuljanima, već i našim komšijama Čenćanima, Glogonjcima i svima iz drugih opština pokušamo da obezbedimo da u Opovu plasiraju proizvode. Kao što nam je svih ovih godina bio slogan, ne da Opovo ode u veliki grad, nego da Beograd, Zrenjanin i Pančevo dovedemo ovde, jedan od načina je izgradnja velike, moderne pijace koja će biti zatvorenog tipa, natkrivena, koja će imati delove gde će se prodavati „kvarljiva“ roba kao što su sir, meso i slično. Cilj nam je da naše povrtare, naša proizvođače i poljoprivredna gazdinstva zadržimo ovde, da ne moraju da idu u velike gradove i da jednostavno kroz permanentan rad pokušamo da naviknemo ljude iz velih gradova da dođu Opovo gde će se prodavati dobra jaja, dobro povrće, dobro meso i to je suštinski naš najvažniji cilj i zadatak“ izjavio je za Glas Opova, predsednik opštine dr Zoran Tasić. 

Projekat nove zelene pijace naišao je na odobravanje građana koji su izneli pozitivna mišljenja jer će pijac moći da radi bez obzira na vremenske prilike i u boljim uslovima, kako za prodavce, tako i za kupce.

Ovaj projekat čija je vrednost 30 miliona dinara finansira se sredstvima Vlade Republike Srbije, projektno – tehnička dokumentacija je gotova, a početak radova se očekuje po potpisivanju ugovora o finansiranju i sprovođenja postupka javne nabavke, odnosno izbora izvođača radova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije