Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i
nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je konkurs za finansiranje
nabavke opreme – interaktivnih tabli s projektorom za ustanove osnovnog i
srednjeg obrazovanja i vaspitanja i učeničkog standarda na teritoriji AP
Vojvodine. Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2020.
godinu obezbeđeno je 70.400.000,00 dinara za tu namenu.
„Nastavljamo s modernizacijom i digitalizacijom u oblasti
obrazovanja. S tim u vezi, ove godine smo namenili ukupno 156 miliona dinara za
nabavku opreme, od kojih nešto više od 70 miliona dinara izdvajamo za pametne
table. Cilj akcije Pametnu tablu u svaku školu! jeste da svaka škola, svako
izdvojeno odeljenje i svaki dom učenika u Vojvodini dobije po jednu
interaktivnu tablu s projektorom”, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i
resorni sekretar Mihalj Njilaš.
Konkurs je otvoren do 21. januara, a prijave se podnose isključivo
onlajn, tj. putem veb-aplikacije Sekretarijata. Interaktivne table s
projektorom biće isporučivane i montirane onim redosledom kojim su se ustanove
prijavile.
Više informacija u vezi s konkursom i načinom apliciranja možete
naći na sledećem linku:
U
januarskoj raspodeli Opštinska uprava Opovo je uručila pet paketa za novorođene
bebe, četiri dečaka i jednu devojčicu. Jedna prinova je decembarska, dok su
ostale četiri januarske, a lepa vest je da su u Sefkerinu rođeni prvi
ovogodišnji blizanci Dušan i Stefan. Po dve bebe su iz Opova i Sefkerina, a
jedna iz Sakula.
Pakete
je uručila opštinska većnica Ankica Simin Damjanov.
DECEMBAR: Violeta Budimirov (Opovo); JANUAR: Stefan Velebit (Sakule), Uroš Josimov (Opovo), Dušan Jakob (Sefkerin), Stefan Jakob (Sefkerin).
HRSKAVI BATAK SA SLATKO LJUTO KISELIM UMAKOM Priprema: Pileći batak iseći i blago izlupati, začiniti. Batak uvaljati u brašno pa u jaje i zatim u kornfleks u koji smo dodali parmezan, i mlevene paprike, pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni. Kečapu dodati papriku, krastavačić i med pa promešati. Batak procediti od ulja, ispržiti pomfrit i servirati toplo sa pripremljenim umakom.