TAKMIČENJE NAJMLAĐIH SPORTISTA I POČETAK MAJSKIH DANA
Opovo,
15. maj 2019;
U
četvrtak od 9:00 časova na terenima Sportsko rekreativnog centra po drugi put se
u Opovu organizuje manifestacija Sportske igre mladih. Održaće se takmičenja u
više sportova, pobednici se kvalifikuju za nacionalno takmičenje sa kojeg najbolji
idu na regionalno.
Održavanjem
ove manifestacije istovremeno započinju i Majski dani (Dan opštine), koji će
održavanjem brojnih manifestacija trajati do 26. maja.
Kao
što je prošle nedelje najavljeno danas u 9:00 časova startovali su radovi na
projektu rekonstrukcije i sanacije lokalnog puta Baranda – Sakule – idvorska raskrsnica.
U pitanju je prva faza radova koja obuhvata rekonstrukciju deonice Baranda – Sakule.
Radnici firme Štrabag krenuli su sa teškom građevinskom mehanizacijom od Sakula, trenutno se izvode pripremni radovi na proširenju kolovoza, melje se stara podloga asfalta, koja će zatim biti rasplanirana grejderima.
Kiša i vlažna vegetacija nisu sprečili opovačke komunalce u obavljanju redovnog sezonskog košenja opovačkog parka, kao i košenja i uređenja obale jezera Gajger gde će se u subotu 18. maja održati takmičenje u sportskom ribolovu u okviru tradicionalne manifestacije Kup tolerancije, koju organizuje Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo.
Zbog
obilnih kiša poslednjih dvadesetak dana vodostaj Tamiša (kao i svih drugih
reka) značajno je porastao i izazvao izlivanje iz rečnog korita, tako da je voda
na teritoriji naše opštine stigla do obrambenih nasipa. Stanje nije alarmantno,
ali kako je visok vodostaj karakterističan pre svega za april, poplavljene
livade i pašnjaci sredinom maja predstavljaju problem stočarima što prva
detelina još uvek nije pokošena tako da može doći do nedostatka u ishrani goveda.
Lignjie….200g, tikvice…… 60g paprike babure…50g patlidžan……50g pečurke ….50g čeri paradajz ….50g maslina …20g soja sos …..30g Svež bosiljak 5 g soli 3 g bibera
Način
pripreme;
Pripremljene lignje iseći na kolutove, i propržiti oko 2 minuta na maslinovom ulju. Povrće iseći na popreko na kockice (tikvice,patlidžan,paprika,čeri) i listice (pečurke). Lignjama dodati povrće i nastaviti dinstanje još oko 5 minuta, zatim dodati začine, masline i soja sos. Lignje dinstati još oko minut, servirati posuto svežim bosiljkom. Uz ovo jelo najbolje je servirati belo vino Pinot Gris.