Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: LIGNJE NA MEDITERANSKI NAČIN

LIGNJE NA MEDITERANSKI NAČIN

Namirnice ;

Lignjie….200g,
tikvice…… 60g  
paprike babure…50g  
patlidžan……50g
pečurke ….50g 
čeri paradajz ….50g
maslina …20g
soja sos …..30g
Svež bosiljak
5 g soli
3 g bibera

lignje

Način pripreme;

Pripremljene lignje iseći na kolutove, i propržiti oko 2 minuta na maslinovom ulju. Povrće iseći na popreko na kockice (tikvice,patlidžan,paprika,čeri) i listice (pečurke). Lignjama dodati povrće i nastaviti dinstanje još oko 5 minuta, zatim dodati začine, masline i soja sos. Lignje dinstati još oko minut,  servirati posuto svežim bosiljkom. Uz ovo jelo najbolje je servirati belo vino Pinot Gris.

rižoto