Stručno vođenje izložbe: U kamenu svetlosti trag u interakciji sa opovačkim školarcima (video)

07/03/2023

U kamenu svetlosti trag u interakciji sa opovačkim školarcima

OPOVO, 7. mart 2023 – Nakon otvaranja 21. februara, izložba „U kamenu svetlosti trag“ nastavlja svoj život u galeriji „Jovan Popović“ kroz interaktivno stručno vođenje.

Da podsetimo, u pitanju je naučno – dokumentarna postavka fotomikrografija stena i eksponata čija je autorka profesorka Rudarsko – geološkog fakulteta Kristina Šarić, a izložba je realizovana u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom i Rudarsko – geološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Autorka Kristina Šarić je priredila stručno vođenje kroz izložbu za nekoliko grupa učenika petog, sedmog i osmog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova, koji su imali prilike da se upoznaju sa geologijom Srbije i posmatraju petrografske preparate kroz mikroskop.

U kamenu svetlosti trag; Foto/JosipŠarić

„Za mene je ovo prvo iskustvo da vodim decu iz osnovne škole, bila sam jako uzbuđena i bilo je treme da li ću uspeti da doprem do njih ali mislim da smo iskoristili neko optimalno vreme i da će bar do nekog da dopre priča o kamenu“, rekla je Šarić.

Autorka je takođe istakla odličnu saradnju sa opovačkom kulturnom ustanovom i prijemom koji je doživela u Opovu.

„Opovo je zaista dalo svoj maksimum ali ne svoj lični maksimum, nego ono što se zaista od neke profesionalne institucije očekuje. Cela ova organizacija, pored te velike profesionalnosti, pokazala je jednu drugu dimenziju, ja bih rekla jednu toplinu, i kolega sa kojima sam sarađivala i publike koja je došla na otvaranje, tako da Opovo zaista predstavlja jedno posebno mesto na ovom našem putovanju kroz Srbiju“, poručila je Kristina Šarić.

Izložba „U kamenu svetlosti trag“ otvorena je do 20. marta.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije