Lokalna samouprava: Roditeljima uručeno 58 autosedišta za decu (video)

01/03/2023

Roditeljima uručeno 58 autosedišta za decu 

OPOVO, 1. mart 2023 – Opština Opovo i ove godine nastavlja praksu besplatne dodele autosedišta za decu. Pravo na dodelu autosedišta imali su roditelji deteta koji su ostvarili pravo na „paket za bebe“ u 2023. ili u 2022. godini, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine i u vlasništvu putničko vozilo. Nakon obrade pristiglih prijava, lokalna samouprava je dodelila 58 autosedišta za decu.
Prisutne roditelje i decu pozdravili su načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika i predsednik opštine Miloš Markov koji su istakli važnost bezbednosti dece u saobraćaju, a sa druge strane, ovu donaciju kao vid uštede kućnog budžeta roditelja.

Roditeljima uručeno 58 autosedišta za decu; Foto/Glas Opova

„I ove godine Opštinska uprava i Opština Opovo obezbedila su autosedišta za decu. Izdvojiili smo iz budžeta 560.000 hiljada dinara i nakon sprovedenog postupka sedišta su i nabavljena, a nakon toga je raspisan javni poziv i svi prijavljeni kandidati, odnosno roditelji, koji su podneli prijave po javnom pozivu ostvarili su pravo tako da smo večeras podelili 58 autosedišta. Ovo je jedna afirmativna aktivnost koja ima za cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju svih učesnika, a posebno najmlađih, a sa druge strane je i materijalna pomoć roditeljima koji su u porodici dobili dete i svakako smtramo da je ovo jedna mera koja će koliko – toliko doprineti boljoj finansijskoj situaciji i materijalnom položaju naših roditelja. Zahvaljujemo se svim roditeljima koji su došli, čestitamo pre svega na bebama koje su nam došle na svet prethodne i ove godine, tako da i ovaj naš mali znak pažnje ide u tom pravcu“, poručila je Jožika.

I prisutni roditelji su pozdravili ovu praksu lokalne samouprave, kao i uštedu kućnog budžeta koji su dobili sa ovom donacijom.

Kompletan projekat finansiran je iz budžeta Opštine Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije