Narodni muzej Pančevo: Promocija „Glasnika muzeja Banata“ broj 23

22/12/2022

Promocija „Glasnika muzeja Banata“ broj 23

PANČEVO, 21. decembar 2022 – U petak 23. decembra 2023. U 12 časova, tačno 99 godina nakon donošenja odluke o osnivanju Gradskog muzeja Pančevo, održaće se promocija „Glasnika muzeja Banata” broj 23, u Svečanoj sali Muzeja.

Na sednici održanoj 23. decembra daleke 1923. godine, u prisustvu tadašnjeg gradonačelnika Pančeva, g. dr Vladimira Margana, gđe. Ljubice Hadži Pavlović, Matije Bahmana, Karla Vitigšlagera, Pere Barjaktarevića, Johana Grafa, Nikole Đorđevića, još nekih viđenih Pančevaca i naravno dr Borislava Jankulova, doneta je odluka o osnivanju gradske biblioteke i Muzeja grada Pančeva, koji su sa radom počeli u proleće sledeće godine.

„Glasnik” je stručni časopis koji Narodni Muzej Pančevo objavljuje još od 1988, osmišljen sa željom da se stručnoj i široj javnosti predstave razne aktivnosti Muzeja. Svojim  visokim kvalitetom tekstova od samog početka zaslužio visoko mesto na listi muzejskih naučnih časopisa. Tokom vremena, „Glasnik muzeja Banata” prerasta u časopis koji prati istraživanja u nauci, umetnosti i kulturi na teritoriji celog Banata.

„Glasnik muzeja Banata” je zajedničko izdanje muzeja u Pančevu, Vršcu, Kikindi, Zrenjaninu i Beloj Crkvi, i jedini je stručni časopis koji se bavi zanimljivostima iz lokalne prošlosti. Zato je ovaj časopis dragocen i interesantan ne samo muzejskim stručnjacima, već i svim entuzijastima i zaljubljenicima u teme iz banatske istorije, umetnosti, arheologije, etnologije, muzeologije i nematerijalne kulturne baštine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije