Kreativni klub Onb: Druženje sa svim učesicima radionica

13/12/2022

Druženje sa svim učesicima radionica

Opovo, 13. decembar 2022
U susret pedesetoj, jubilarnoj radionici, Kreativni klub ONB Opovo će 24.decembra u 11 časova biti organizovano druženje sa svim učesnicima radionica, od marta do decembra ove godine, dodela diploma, izložba dečjih radova i predstavljanje kataloga.
Dođite da zajedno proslavimo uspešnu godinu Kreativnog kluba!

A održana je i poslednja radionica za odrasle u ovoj godini. Do sada u okviru Kreativnog kluba realizovano je 48. radionica za decu i odrasle!

Kreativne radionice (Kreativni klub Opovo) zvanično su počele 5. marta 2022. godine i u godini osnivanja beleže pedeset susreta! Biblioteka je preuzela ulogu razmene znanja i pružila prostor našim najmlađim korisnicima za kreativni razvoj. Iz meseca u mesec, projekat je jačao i rastao, i postao veoma važan za našu lokalnu zajednicu. Zajedničko delovanje i posvećenost edukatora i učesnika radionica stvorili su novu energiju i pokazali veliku ljubav prema umetnosti.

Na radionicama su se deca susrela i bavila različitim materijalima i tehnikama: crtanje olovkama, ugljenom, bojicama, flomasterima, kredama; slikanje akrilnim bojama, akvarelom; na različitim podlogama, za štafelajem, na stolu ili patosu; štampanje u tehnici linoreza i pečatiranje raznim materijalima iz prirode ili reciklaže; rad sa glinom, jednostavni projekti od grnčarije do skulpture prilagođeni dečijim rukama; upoznavanje sa teksturama, bojama i glazurama; gips i gipsani zavoji, skulptura i upotrebni predmeti, maske i odlivci od gipsa; vez na recikliranim podlogama i šivenje ručnim tehnikama, bojenje tkanina batik tehnikom; slike od eksera i konca na dasci i dr.

Cilj projekta je upoznavanje dece sa osnovnim konceptom nastanka umetničkog dela, kao i primena u savremenom životu, stvaranje priče na zadatu temu, vizuelizacija naracije, izrada predmeta, kao i diskusija i analiza radova.

Kroz praktičan rad, sa edukatorima/umetnicima iz različitih oblasti, upoznali smo proces nastanka umetničkog dela. Kreativne radionice pružile su deci i mladima prostor, vreme, materijale i stručnu podršku. Evo nekoliko važnih razloga zašto deci treba pružiti mogućnost da se bave umetnošću i zanatima:

  • Upoznavanje s različitim materijalima i sticanje sigurnosti u baratanju njima
  • Sticanje samopouzdanja
  • Razvijanje motornih, kognitivnih i komunikacionih sposobnosti
  • Podsticanje različitih socijalnih veština prilikom rada u manjim grupama

Radionice su vodile:

Olga Reljić (1971) završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek grafika knjige. Radila kao asistent na FLU, predmet: projektovanje oblika. U Nemačkoj je studirala u Halle-u, projekat: dizajn knjige. Pet godina je radila kao grafički dizajner, nakon čega je osnovala kretivni atelje i vodila radionice (Arttreff) u Kelnu, više od deset godina: radionice grafike, crtanja, vajanja, ručni rad i zanatske radionice: šivenje, vez, batik itd.

Jovana Ugrinov (1989) master primenjeni umetnik, odsek keramika (Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu). Radila je kao pripravnik nastave likovne kulture i edukator na brojnim kreativnim radionicama za decu, u okviru različitih projekata: Dani Afrike u Opovu (2018), Bundevom obojena jesen (2021) i dr.

Pored glavnih edukatora na radionicama su gostovali i drugi kretivci i umetnici: Nikola Dragaš, Olja Nikonova, Mira Vuković, Zorica Ugrinov i Aktiv žena opštine Opovo.

Rezultat našeg rada predstavljen je u decembru kroz izložbu dečjih radova i svečanu dodelu diploma.

Draga deco, hvala što svojim delima ulepšavate svet!

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije