Galerija Jovan Popović: Vizionarski metabolizam Masima Frankalancija (video)

23/11/2022

Vizionarski metabolizam Masima Frankalancija

OPOVO, 23. novembar 2022 – Otvaranje izložbe „Vizionarski metabolizam“ italijanskog autora Masima Frankalancija u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu privukao je veliku pažnju ljubitelja umetnosti, a ceo događaj je upotpunjen nastupom hora Kulturnog centra Opovo „Harmonium“ i akustičnog sastava Žika & Savulovi.

Masimo Frankalanci je vizuelni umetnik iz Italije, studirao je Umetničku školu u Firenci gde je stekao kvalifikaciju magistra umetnosti sa specijalizacijom iz arhitekture, zatim je studirao Arhitektonski fakultet u Firenci i Politehničku školu u Milanu, postavši tako diplomorani inženjer arhitekture, specijalizovan za proračune i projektovanje osvetljenja.

Vizionarski metabolizam Masima Frankalancija_1; Foto/Glas Opova

Izložbu su otvorili direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, autor izložbe Masimo Frankalanci, Stevan Ubović i dr Ivana Marcikić, osnivač predmeta projektovanje oblika na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Frankalanci se zahvalio organizatorima na toplom prijemu i svima koji su učestvovali u projektu.

„Mnogo sam iznenađen i srećan zbog gostoprimstva na koje sam naišao ovde u Opovu. Zahvaljujem se  na saradnji i pomoći svima koji su učestvovali na ovom projektu, profesorki i direktorki galerije, horu koji je nastupio i zaista sam iznenađen i srećan na ovakvom ambijentu u Opovu“, izjavio je autor izložbe.

Likovnim jezikom Masima Frankalancija dominira istraživački put usmeren ka proučavanju brutalističke arhitekture, metabolističke i konstruktivističke škole i transpozicije likova i estetkih elemenata istih. Ovo istraživanje manifestuje se u skulpturi i tehnici mekanografa na japanskom avagami papiru.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Književni susret sa Vesnom Kapor

ONB Opovo: Književni susret sa Vesnom Kapor

OPOVO, 20. septembar 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je izuzetno uspešan i dobro posećen književni susret i promocija knjiga Vesne Kapor, na kojem je moderator bila Sanja Savić Milosavljević. Vesna (Samardžić) Kapor rođena je u...

Kulturni centar Opovo: Slikarske radionice u septembru

Kulturni centar Opovo: Slikarske radionice u septembru

Slikarske radionice u septembru OPOVO, 14. septembar 2023 – Slikarske radionice sa Olgom Nikonovom ponovo kreću ovog meseca i biće održane 16. i 23. septembra od 11:00 do 13:00 časova u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu. Radionice su vezane, tema je akril na platnu,...

najnovije

najčitanije