Galerija Jovan Popović: Vizionarski metabolizam Masima Frankalancija (video)

November 23, 2022

Vizionarski metabolizam Masima Frankalancija

OPOVO, 23. novembar 2022 – Otvaranje izložbe „Vizionarski metabolizam“ italijanskog autora Masima Frankalancija u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu privukao je veliku pažnju ljubitelja umetnosti, a ceo događaj je upotpunjen nastupom hora Kulturnog centra Opovo „Harmonium“ i akustičnog sastava Žika & Savulovi.

Masimo Frankalanci je vizuelni umetnik iz Italije, studirao je Umetničku školu u Firenci gde je stekao kvalifikaciju magistra umetnosti sa specijalizacijom iz arhitekture, zatim je studirao Arhitektonski fakultet u Firenci i Politehničku školu u Milanu, postavši tako diplomorani inženjer arhitekture, specijalizovan za proračune i projektovanje osvetljenja.

Vizionarski metabolizam Masima Frankalancija_1; Foto/Glas Opova

Izložbu su otvorili direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, autor izložbe Masimo Frankalanci, Stevan Ubović i dr Ivana Marcikić, osnivač predmeta projektovanje oblika na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Frankalanci se zahvalio organizatorima na toplom prijemu i svima koji su učestvovali u projektu.

„Mnogo sam iznenađen i srećan zbog gostoprimstva na koje sam naišao ovde u Opovu. Zahvaljujem se  na saradnji i pomoći svima koji su učestvovali na ovom projektu, profesorki i direktorki galerije, horu koji je nastupio i zaista sam iznenađen i srećan na ovakvom ambijentu u Opovu“, izjavio je autor izložbe.

Likovnim jezikom Masima Frankalancija dominira istraživački put usmeren ka proučavanju brutalističke arhitekture, metabolističke i konstruktivističke škole i transpozicije likova i estetkih elemenata istih. Ovo istraživanje manifestuje se u skulpturi i tehnici mekanografa na japanskom avagami papiru.

 

pročitajte još i

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova OPOVO, 29. novembar 2022 – Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Opovo, u sredu, 30. novembra, biće prikazana dva filma. U 18:00 časova dečji film Dečak i delfin“ i od 20:00 časova novi domaći hit film „Vera“. ULAZNICE ĆE...

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Vajanje glinom za odrasle OPOVO, 29. novembar 2022 -   U okviru programa „Ponedeljkom u biblioteci“ održana je treća kreativna radionica za odrasle na temu vajanja gline. Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva sve zainteresovane građane da se pridruže i učestvuju u...

najnovije

najčitanije