Kulturni centar Opovo: Sklad i saglasje hora HarmoniUm

28/09/2022

Sklad i saglasje hora HarmoniUm

OPOVO, 28. septembar 2022 – Simboličnog naziva HarmoniUm (harmonija – sklad, lepota, saglasje; um – razumevanje, umeće) počeo je da radi hor Kulturnog centra Opovo pod vođstvom mastera solo pevanja, profesorke Ivane Josić.
Kako ističe profesorka Josić, ovaj mešoviti hor je osnovan uz veliku pomoć i podršku direktorke Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarine Nikolić Ralić. Njih dve su zajedno došle na ovu ideju osetivši potrebu da unaprede kulturni i društveni život građana naše opštine.
Prva audicija je održana 17. septembra i hor broji 18 članova, od toga, sedam soprana, šest altova, tri tenora i basa, koji čine školovani muzičari, umetnici i entuzijasti koji vole muziku, a svi ujedinjeni u ideji očuvanja i negovanja horskog muziciranja. Repertoar hora je sastavljen od mešovitog programa raznih žanrova, a na samom početku hor će raditi na usaglašavanju glasova, vokalnoj tehnici i muzičkom izrazu.
„Izuzetno sam zadovoljna odzivom i kvalitetom glasova na audiciji kao  i na prvoj probi koja  je održana 24. septembra. Želim da naglasim da su dobrodošli svi koji su stariji od 15 godina a žele da se priključe horu mogu to da učine na našim probama sredom od 19.30 i subotom od 18 časova. Repertoar je za sada raznolik i prilagođen početku rada, a već prvi nastup planiram za decembar mesec. Katarina i ja smo imale ideju da uradimo nešto veliko i važno za našu sredinu, kao što je osnivanje hora i negovanje tradicije, a tu istu želju osećam i kod članova hora koji su se odazvali“, poručila je Ivana Josić.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije