Kulturni centar Opovo: Sklad i saglasje hora HarmoniUm

September 28, 2022

Sklad i saglasje hora HarmoniUm

OPOVO, 28. septembar 2022 – Simboličnog naziva HarmoniUm (harmonija – sklad, lepota, saglasje; um – razumevanje, umeće) počeo je da radi hor Kulturnog centra Opovo pod vođstvom mastera solo pevanja, profesorke Ivane Josić.
Kako ističe profesorka Josić, ovaj mešoviti hor je osnovan uz veliku pomoć i podršku direktorke Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarine Nikolić Ralić. Njih dve su zajedno došle na ovu ideju osetivši potrebu da unaprede kulturni i društveni život građana naše opštine.
Prva audicija je održana 17. septembra i hor broji 18 članova, od toga, sedam soprana, šest altova, tri tenora i basa, koji čine školovani muzičari, umetnici i entuzijasti koji vole muziku, a svi ujedinjeni u ideji očuvanja i negovanja horskog muziciranja. Repertoar hora je sastavljen od mešovitog programa raznih žanrova, a na samom početku hor će raditi na usaglašavanju glasova, vokalnoj tehnici i muzičkom izrazu.
„Izuzetno sam zadovoljna odzivom i kvalitetom glasova na audiciji kao  i na prvoj probi koja  je održana 24. septembra. Želim da naglasim da su dobrodošli svi koji su stariji od 15 godina a žele da se priključe horu mogu to da učine na našim probama sredom od 19.30 i subotom od 18 časova. Repertoar je za sada raznolik i prilagođen početku rada, a već prvi nastup planiram za decembar mesec. Katarina i ja smo imale ideju da uradimo nešto veliko i važno za našu sredinu, kao što je osnivanje hora i negovanje tradicije, a tu istu želju osećam i kod članova hora koji su se odazvali“, poručila je Ivana Josić.

 

pročitajte još i

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova OPOVO, 29. novembar 2022 – Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Opovo, u sredu, 30. novembra, biće prikazana dva filma. U 18:00 časova dečji film Dečak i delfin“ i od 20:00 časova novi domaći hit film „Vera“. ULAZNICE ĆE...

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Vajanje glinom za odrasle OPOVO, 29. novembar 2022 -   U okviru programa „Ponedeljkom u biblioteci“ održana je treća kreativna radionica za odrasle na temu vajanja gline. Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva sve zainteresovane građane da se pridruže i učestvuju u...

najnovije

najčitanije