Narodni muzej Pančevo: Otvaranje izložbe „Sjaj reljefa“ Miroslava Savkova

13/08/2022

Otvaranje izložbe „Sjaj reljefa“ Miroslava Savkova

PANČEVO, 13, avgust 2022 – U ponedeljak, 15. avgusta (19:00h), u Narodnom muzeju Pančevo zakazano je svečano otvaranje izložbe „Sjaj reljefa“ umetnika Miroslava Savkova.

Miroslav Savkov umetnik rodom iz Sakula, odavno Pančevac, izlagao je od 1985- godine na oko 450 izložbi, od čega 75 u inostranstvu. Učestvovao je u 26 likovnih kolonija i dobitnik je velikog broja nagrada u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi mogu se videti u brojnim ustanovama kulture u Srbiji, širom Balkana ali i šire, u Grčkoj, Švajcarskoj, Italiji, čak do Litvanije.

Nov ciklus radova „Sjaj reljefa“ poseduje izražajnu snagu matrice i potencijal otiska. Nadasve, u osnovi je snaga reljefa kolažiranog od ostataka svakodnevice i produkata civilizacije osobitim stvaralačkim metodom maštovnjaka. Prepoznati likovi – a nisu svi ljudski, nalik pticama, fantastičnim stvorovima i poznatim životinjama, iako hibridni, u biti se javljaju kao ljudski jer potiču od čoveka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije